Öğrenciler yazmış oldukları mektupta; Alaca İmam Hatip Orta Okulu’nda okuduklarını belirterek, tanışmak ve tanımak istiyoruz dedikleri Vali Mustafa Çiftçi'ye; “Bizler Alaca İmam Hatip Orta Okulu öğrencileriyiz. Çoğumuz hafızlık okuyoruz ve bir yandan da eğitim hayatımıza devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın İmam Hatip mezunu olduğunu biliyoruz. Bizler bu günün öğrencileriyiz fakat yarınların büyükleriyiz. Bizler vatanına, milletine sahip çıkan bir neslin evlatlarıyız. Bizler Alaca’da öğrenciyiz ve okuyoruz. Siz değerli büyüklerimizi tanımak, tanışmak istiyoruz. Sizlerin hafız olduğunuz öğrendik. Bununla birlikte büyük bir gurur duyduk ve bizlerde hafız bir vali, hafız bir cumhurbaşkanı, hafız bir mühendis, ilim adamı olarak ülkemize hizmet etmek istiyoruz.
Sizlerle bu konular hakkında bilgi almak, tanışmak, tanımak istiyoruz" dediler. Alaca İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinin yazmış olduğu mektupta anında cevap veren Çorum Valisi Mustafa Çiftçi öğrencileri makama davet etti. Daveti alan Alaca İmam hatip Orta Okulu idareci, öğrenci ve öğretmenleri Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu’nun da araç ve destekleriyle birlikte Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’yi makamında ziyaret ettiler.


Ziyaretten oldukça memnun olan ve yazdıkları mektup için teşekkür eden Vali Mustafa Çiftçi, öğrencilerle tek, tek ilgilenerek hatırlarını sordu ve hoş geldiniz dedi.
Valilikteki buluşmada duygulu anlar yaşanırken öğrencilerin Vali Mustafa Çiftçi’nin de hafız olduğunu öğrenince mutlu olduklarını ve çok sevindikleri belirttiler.
Vali Mustafa Çiftçi; tanışma faslından sonra kendi hayat hikayesinden de kısa örnekler vererek hafızlık eğitiminin çok önemli olduğunu belirtti. Hafızlık eğitim sürecinde yaşadıklarını, zorluklarını ve sonunda istenildiğinde her şeyin olabileceğini belirterek öğrencilerle tek, tek ilgilenerek sureler okuttu ve çeşitli tavsiyelerde bulundu.


Vali Çiftçi, yazılan mektuptan çok duygulandığını belirterek, öğrencilere teşekkür etti ve çeşitli ikramlarda bulundu. Daha sonra kendilerinin öğrenciler yaşındayken ilk kez okuduğu ve kendi hayatında iz bırakan kitap seti ve ajandalar hediye etti.
Tanışmaktan çok mutlu olduklarını belirten öğrenciler; Vali Mustafa Çiftçi’ye hediye ettikleri kitapları okuma ve özetini çıkarıp kendilerine yollama sözü vererek, kendilerinin de hafız vali, hafız doktor, hafız mühendis ve hafız Cumhurbaşkanı olmak için çok çalışacaklarını ve vatanına, milletine hizmet için yılmadan devam edeceklerini söylediler.


Valilik ziyaretinden sonra öğrencilerimiz 15 Temmuz müzesini ziyaret ederek Şehitlerimize Kur'an okudular ve oradan Çorum Müftülüğünü ziyaret ettiler. Daha sonra ise; İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek müdür yardımcımız Hüseyin Kır bey ve şube müdürü Alacalı Aslan Aslan Beyi ziyaret edip Alaca’ya yeniden döndüler.


Ziyaretler esnasında açıklamalarda bulunan yetkililer; “bu gezimizde bizlere katkı veren Alaca Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şaltu’ya desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Öğle yemeğimizi veren Çorum Erol Olçok İHL’ye ve hemşehrimiz Bekir Tokgöz ve meslek dersler öğretmenimiz Mustafa Bolat’a okulumuz adına teşekkür ediyoruz.” dediler.