Konuyla ilgili bilgi veren Gürsoy, “Alaca Önder İmam Hatipliler Derneği olarak, 2020/2021 Eğitim Öğretim yılının başlaması sebebiyle geleceğin ÖNDER’leri ile bir araya geldik. Öncü Medeniyet Davasında İmam Hatiplerin yeri ve sorumluluğunu konuştuk ve “Renkli Hikayeler” isimli kitaplarımızdan hediye ettik. Kur’an ve Sünnet ışığında eğitim veren bu yuvalara vefa borcumuz var. Borcumuzu yarınlarımız, geleceğimiz gençlerimizle birlikte ödeyeceğiz inşallah. Oluşturmak istediğimiz birlik, beraberlik, kardeşlik üzerine yarınlara hoş geldiniz. İmam Hatipli olmak Dava Adamı olmaktır. İmam Hatipli olmak ilkeli olmaktır.İmam Hatipli olmak inandığı gibi yaşamaktır.İmam Hatipli olmak özü sözü bir olmaktır.İmam Hatipli olmak davranışlarında tutarlı ve dürüst olmaktır.İmam Hatipli olmak düşünerek davranmaktır.İmam Hatipli olmak görevini hakkıyla yapmak demektir.İmam Hatipli olmak başkalarını düşünmek, kendi için istediğini başkaları için de istemektir.
Kısacası İmam Hatipli olmak örnek olmaktır. Her zaman olduğu gibi mezunlarımızı ve bu okullarla gönül verenleri destek olmaya çağırıyoruz. Bu topluma ve bu topraklara aşık, sorumlu, duyarlı ve bilinçli gençlerin yetişmesi için herkesin el birlik olması gerektiğine inanıyoruz. 
Çabalarımız bunun içindir. On beş yıla yakın bir zaman kesintiye uğratılmış İmam Hatiplere itibarını geri veren sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, destek veren tüm mezunlarımıza ve sevenlerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, bizleri misafir eden İmam Hatip Ortaokulu İdareci ve Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.