Geçtiğimiz günlerde Alaca'da iki kişinin daha bu kavşaklar sebebi ile hayatını kaybettiğine değinen Gençkurt, yetkilileri göreve çağırdıklarını vurguladı.
Gençkurt, "Yıllardır bu konuyu dile getiriyorum dikkate almıyorlar. Kavşaklardan geçen herkesin hayati tehlikesi var.
Ölüm kavşakları can almaya devam ediyor. İlçemizde çevre yolunun açılmasıyla birlikte kazalar azalması gerekirken arttı. Can kayıplarının da önüne geçilmiyor. Çevre yolunda kazaların yüzde seksenini başka illerden vatandaşlarımız yapmaktadır. Hafta geçmiyor bir iki kaza olmakta can ve mal kaybı meydana gelmektedir.
İlçemizde 5 tane kavşak vardır. Hepside tehlikeli. Şuana kadar önlemler hiç bir işe yaramadı. Buralarda en iyi çözümün EDS Elektronik Denetim Sistemi.  Bu olursa kazalar olmaz cezadan dolayı yavaş giderler.  Balışeyh ve Delice'de olduğu gibi kaza sonrası baktığımızda trafik lambalarına yaklaştıkça süratlerini artırmakta kaza yapan arabalara baktığımda savaştan çıkmış gibi görünmektedir. Diğer çözümler trafik lambalarının rakamlı olması zamanı göstermesi,  diğer kavşak olan mezbanın oraya trafik lambasının konulması hastanenin oraya yaya geçidi değil üst geçit olması gerekiyordu yanlış oldu daha olmazsa cehennem kavşaklara gelirken dubalarla yolun daraltılması gibi önlemler alınabilir. Buradan karayollarına Milletvekillerine sadece Çorum’daki milletvekillerine değil bu sorunun Yozgat ve Tokat milletvekillerinin sorunu olduğunu düşünüyorum. Bu haftaki kazada bir kardeşimiz ve Zileli uzman çavuş kardeşimiz rahmetli oldu. Bundan dolayı vebale girmeyelim. İlçemize sahip çıkalım yetkilileri göreve çağırıyorum." dedi.

(Arap Kurt)