Koronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı kapalı olan camiler 29 Mayıs Cuma günü ibadete açılıyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan Alaca Müftülüğü, "Salgın hastalık tedbirleri kapsamında bir süredir cemaatle ibadet yapılamayan camilerimiz kademeli olarak ibadete açılıyor. Cuma namazını camilerin bahçesinde ve açık alanlarda kılıyoruz. Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda ilgili Bakanlıklar ve Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerimizde 29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren cemaatle kılınabileceğine ilişkin karar alınmıştır" denildi.
Konuyla ilgili detaylı açıklama şu şekilde;
"Cami ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnızca öğle, ikindi ve cuma namazları kılınacaktır. Diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için camiler açık tutulacaktır.
Ortak kullanım alanlarını asgaride tutabilmek için abdesthane, şadırvan ve tuvaletler kapalı tutulacak, abdest vb. ihtiyaçlar evlerde veya iş yerlerinde giderilecektir.
Cemaatle öğle, ikindi ve cuma namazı kılacak herkesin tıbbi/bez maske kullanması zorunlu olacak, maskesi olmayan kişi/kişilerin cemaatle namaz kılmasına müsaade edilmeyecektir. (Cami ve mescit içinde bireysel namaz kılacakların da maske takması zorunlu olacaktır.)
Cami ve mescitlere gelecek kişilerin yanlarında şahsi seccadelerini getirmeleri gerekmektedir.
Namaz kılınacak tüm alanlarda hastalığın bulaşması açısından risk teşkil eden ve dezenfekte edilmesi mümkün olmayan koli, karton, çuval ve hasır vb. yaygılar kullanılmayacaktır.
Namaz kılacaklar arasında sosyal mesafenin sağlanmasını teminen camilerin kapalı alanlarında/avlusunda/bahçesinde ve namaz kılmak için belirlenecek diğer alanlarda, bir kişinin en az 60x110 cm'lik bir alanı (seccadenin kaplayacağı alan) kullanacağı göz önünde bulundurularak saf düzeni alınacaktır.
Cuma Namazı Valilik ve Kaymakamlıklarca belirlenecek yeterli bahçesi/avlusu/açık alanı bulunan camilerde kılınabilecektir.
Cami bahçesi/avlularının yeterli olmadığı yerleşim yerlerinde ilçelerde Kaymakamlar, illerde Valilerin onayı ile uygun görülen açık alanlarda, alınacak tedbirler çerçevesinde cuma namazı kılınabilecektir.
Camilerin kapalı alanları cuma vaktinde kapalı tutulacaktır. 
Buna göre İlçemizde, cami bahçesinde/avlusunda Cuma namazı kılınmak üzere, Sebilullah Camii, Hanife Hanım Camii, Selimiye Camii, Yunus Emre Camii, Sultan Ahmet Camii ve Mevlana Camii, açık alan olarak ise Cumhuriyet Meydanı, Alaca İmam Hatip Ortaokulu Bahçesi, Kız İmam Hatip Lisesi Bahçesi, Hafız Süleyman Coşkun İmam Hatip Lisesi Bahçesi, Alaca Stadı ve Buğday Pazarı Camii önünde bulunan alan tahsis edilmiştir."