Aşırı yağıştan etkilenen mevsimlik işçilere Çorum İHH el uzattı.
Çorum’un Alaca İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde etkili olan aşırı yağışlar, özellikle, tarlalarda çalışan mevsimlik işçileri olumsuz etkiledi.
Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gelen mevsimlik işçilerin bulunduğu çadırlar, yağış nedeniyle zarar görerek, kullanılamaz hale geldi.
Selden zarar görerek spor salonuna yerleştirilen dört ailenin yardımına Çorum İHH Arama Kurtarma ekipleri koştu. Kullandıkları eşya ve gıdaları selle yok olan mağdur ailelere; 10 adet yatak, 25 adet battaniye, 10 adet gıda paketi ulaştırıldı.
Alaca Kaymakamlığı, Alaca Belediyesi, Çorum AFAD ve Çorum İHH Arama Kurtarma, mağdur olan işçilerin yardımına koşarken, belediye ve kaymakamlığın çabalarıyla işçiler geçici olarak spor salonuna yerleştirildi. 12 ailenin etkilendiği sel felaketinde, dört aile spor salonuna, diğer sekiz aile ise, Alacahöyük’te, kendilerine geçici olarak tahsis edilen bir kamu binasına yerleştirildi.
Belediye ve kaymakamlıkça, geçici barınma yerleri temin edilen mevsimlik işçilerin çadırlarının yenileneceği, vatandaşların tekrar çadırlarına yerleştirileceği öğrenildi.