Alaca Kütüphanesi Sorumlu Yöneticisi Halim Ünverdi, "Bilindiği üzere yeni Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlığımız hizmetleri geçici olarak durdurulmuştu. Son dönemde yaşanan olumlu gelişmeler neticesinde Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlığımızca durum değerlendirmesi yapılmış ve bazı kararlar alındı" dedi. Bu kararlar doğrultusunda:
"-Kütüphanemiz 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren Haziran ayı boyunca Pazartesi – Salı – Çarşamba – Perşembe - Cuma günleri okuyucuya hizmet verecektir. 
Cumartesi ve Pazar günleri hafta sonu tatili olacaktır. Üyelik işlemleri, kitap ödünç alma ve iade işlemleri yeniden başlamıştır
-Kütüphaneye gelen üye ve okuyuculardan ateş, öksürük, burun akıntısı, nefes darlığı gibi belirtileri olanlar kesinlikle kütüphaneye giremeyeceklerdir. bu tür şikayeti olanlar en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna müracaat etmelidir.
-Kütüphanemize maskesiz girilmemesi ve kütüphane içerisinde maskesiz dolaşılmaması gerekmektedir
-Sosyal mesafe kesinlikle korunmalı ve fiziki temas asla olmamalıdır
-Alınan tedbir kararları gereği 18 yaş altı ve 65 yaş üstü okuyucu ve üyeler kütüphaneye alınmayacaktır
-Kütüphanede su harici yiyecek ve içecek tüketilmesi kesinlikle yasaktır
-Kütüphanede kalma süresi mümkün olduğunca kısa tutulacaktır
-Sosyal mesafe gereği kütüphanede oturma düzeni oluşturulmuş olup bu düzenin korunması açısından yer değişikliği yapılmaması gerekmektedir.
-Kütüphane personelinin uyarılarına kesinlikle riayet edilecektir. uyarıları dinlemeyenler kütüphaneye alınmayacaktır. Bu tedbir ve kurallar siz değerli okuyucu ve üyelerimizin sağlığı içindir" açıklamasında bulunan Alaca Kütüphanesi Sorumlu Yöneticisi Halim Ünverdi, sağlıklı günler diledi.

(Arap Kurt)