Alaca Halk Eğitim Merkezi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Vermiş oldukları eğitim ve sertifikalarla vatandaşların hizmetinde olan Alaca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü vatandaşların takdirini kazanarak, gönülleri fetih etmeye devam ediyor.
Alaca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde bu hafta giyim kurslarındaki kursiyerlerden 14 kursiyer, 750 saat kurs süresini tamamladı.
Tamamlanan kurs sonucunda kursiyerler METEM’de yapılan “Ustalık Sınavını” geçerek Ustalık Belgesi almaya hak kazanmış oldular.
Kazanılan bu belge ile kursiyerler, is yeri açma ve tekstil firmalarında çalışma haklarını elde etmiş oldular. Bu imkanların yanı sıra kursiyerlerimiz, 15 günlük bir kurs daha alarak bizde Alaca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde “Usta Öğretici” olarak ta görev almaya hak kazanmış olabilecekler.
Bu hafta içerisinde düzenlenen törenle kursiyerlere belgeleri Alaca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde hoş bir ortamda hep birlikte, kursiyerlerin mutlulukları ve sevinçleri, almış oldukları kurs bilgilerinin yanında belgeleri kurs yöneticileri tarafından takdim edildi.