Çorum-Alacalı hemşehrimiz, Amasya Vali Yardımcısı İrfan Demiröz’ün de destekleriyle Çevre ve Orman Bakanlığı’nca projesi tamamlanan ve yapımı şu anda devam eden fidanlık alan için köylüler çözüm bekliyor.
Belpınar Köyü’nde 17 bin hektarlık alanda fidanlık oluşturuluyor. Proje kapsamında toplamda 80 bin ile 100 arasında badem, ceviz, çam gibi fidanlar dikilecek.
Teraslama çalışmasının yüzde 80’lik kısmı tamamlandığı projede fidanların Ekim ayında toprakla buluşacağı açıklandı.
Ancak yapılacak fidanlık 17 bin hektarlık alan içerisinde bulunan Güllük-Bahçeli ve Belpınar-Gazipaşa Köyleri arasında anlaşmazlık yaratıyor.

Konuyla ilgili konuşan Belpınar Köyü Muhtarı Hurşit Duran ve Gazipaşa Köyü Muhtarı Celal Sucu dikilecek fidanlık alana Bahçeli ve Güllük köyünden vatandaşların müdahale ederek kepçelerin çalışmasını engellediğini söyledi.
Güllük ve Bahçeli Köyü'nde yaşayan vatandaşların hayvan otlatma alanlarının fidanlığın içinde kaldığını bahane ederek, fidanlığın oluşmasını engellemeye çalıştığını belirten muhtarlar, her köyün sınırlarının belirlenmesi ve köylüler arasında sorun yaşanmaması için devlet yetkililerinden konuya el atmalarını talep ediyor.

Konu hakkında açıklama yapan Belpınar Köyü Muhtarı Hurşit Duran ve Gazipaşa Köyü Muhtarı Celal Sucu, “Çorum Valisi Ahmet Kara ve Kaymakamımız Ramazan Kurtyemez’den bu konu hakkında yardım talep ediyoruz. Güllük-Bahçeli, Belpınar ve Gazipaşa Köyleri arasında sorun yaşanmaması için devlet büyüklerimizden sınırlarımızın tespiti yapılarak daha sonra dikime devam edilmesinden istiyoruz” ifadelerini kullandılar.
Muhtarlar Hurşit Duran ve Celal Sucu, “Bizim buradaki amacımız kurak toprakların yeşermesini ve bölgenin güzelleşmesini sağlamak. İleriye dönük yapılan bu proje de köylüler arasında sorun yaşanmasını istemiyoruz. Bu yüzden devlet yetkililerimiz konuya el atıp, 17 bin hektar dikilecek alanda her köyün sınırlarını belirlemesini istiyoruz” şeklinde açıklama yaptılar.