Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin Eylül ayı olağan toplantısı yapıldı.
Mayıs ve Eylül aylarında olmak üzere yılda iki kez toplanan Çorum Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğinin ilk toplantısı Vali Sabri Başköy’ün katılımıyla gerçekleşti.
Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda yapılan toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Vali Sabri Başköy, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker, Vali Yardımcısı Hacı Osman Ebiloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Eflaz Ermiş, Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Celal Taşdelen, PANKOBİRLİK Başkanı Ahmet Pehlivan, İl Genel Meclisi Üyeleri ve köy muhtarlarının katılımıyla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Vali Yardımcısı Hacı Osman Ebiloğlu yaptı.
İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker’in konuşmasının ardından Vali Sabri Başköy de katılımcılara hitaben bazı açıklamalarda bulundu.
Vali Başköy, ayrıca muhtarların köylerinin sorunlarına ilişkin istek ve önerilerini de dinledi. Muhtarlar genel olarak kanalizasyon, içme ve kullanma suyu, gölet, yol, asfalt gibi taleplerde bulundu. Vali Başköy ise taleplerin bütçe imkanları dahilinde değerlendirileceğini, imkanların şu an için yetersiz olduğunu, biraz sabır gerektiğini, ayrıca nüfusu fazla olan köylere öncelik verildiğini ifade etti. Başköy, sorunların elbirliği ile çözülebileceğine dikkati çekerek, köy derneklerinin devreye girmesini, biraz daha aktif çalışmasını, dernekler, muhtarlık ve kamu kurumlarının birlikte hareket etmesiyle sorunların daha hızlı çözülebileceğine inandığını kaydetti.
Toplantıda 2013 yılı çalışma ve yatırım programı, 2013-2014-2015 yılı tahmini bütçeleri görüşülerek kabul edildi. Ayrıca Merkez Örencik, Feruz ve Sarıkaya Köyü muhtarlıklarının birliğe üye olma talepleri görüşülerek kabul edildi.