Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Günser Şirin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasıyla ilgili bilgiler verdi. 
Şirin, Halk Sigorta iş birliğiyle Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası sistemi hakkında geniş bilgiler sundu. 
Günser Şirin, konu hakkında şu bilgileri verdi:
“KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi nedir?  “Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkındaki Yönetmelikte” tanımlanan işletmelerden, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen koşulları sağlayan KOBİ’ler bu sistemden yararlanabilmektedir. 
Bu sistem ile herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlarından doğan borcun ödenmeme riskinin teminat altına alınmaktadır. Mevcut uygulamada ciro kriterinden dolayı alacaklarını sigorta altına alamayan KOBİ lere de bu sistem ile ciddi bir imkan sunulmaktadır.
KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi’nden kimler faydalanabilir?
Sistemin başlangıcında ilgili yönetmelikteki tanımlamalara göre Mikro ve Küçük İşletme sınıfına giren işletmeler yararlanabilecektir. Orta büyüklükteki işletmelerin bu sistemden yararlanabilmesi için çalışmalar devam etmekte olup, ileriki dönemde bu sınıftaki işletmeler de KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi’nden yararlanmaya başlayacaktır" dedi.