Belediye Kültür Salonu’nda düzenlenen programa Kaymakam Kürşad Atak, Belediye Başkan YardımcısıFatih Arslan, İlçe Garnizon Komutanı,daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda Sakarya Ortaokulu Müdürü Mustafa Arklan günün anlam ve önemini berten bir konuşma gerçekleştirdi. Mehmet Akif’in imanı güçlü bir devlet adamı olduğunu belirten Arklan, “Mehmet Akif her zaman zalimin karşısında durmuş, mazlumun yanında yer almıştır. Mehmet Akif her zaman milletin birliğinden ve beraberliğinden yana olmuştur. Eserlerinde çalışkan olmayı, dürüst olmayı ve iyin ehli olmayı her zaman söylemiştir.

27 Aralık 1936 yılında aramızdan ayrılıp Hak’kın rahmetine kavuşan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy da milletimizin kutup yıldızı gibidir. Çünkü milletimizin dertlerini derdi bilmiş, hiçbir zaman kendi sıkıntılarını öne çıkarmamıştır. Her daim ülkesinin, milletinin her alanda güçlü olmasını arzulamış, milletinin diğer ülkelere örnek olmasını ve öncülük etmesi gerektiğini vurgulamıştır. İşte tam burada bizlere düşen milletimizin içinden çıkmış Mehmet Akif Ersoy gibi kutup yıldızlarını yaşatmak ve hatıralarına sahip çıkmak, eserlerini, fikirlerini, kişiliğini, ebedi kimliğini bugünkü nesillere aktarmaktır. Yeni nesillerin bu kutup yıldızından alacağı çok şey vardır” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatı konulu video gösterisi salonda bulunanlara izletildi. Daha sonra ise tiyatro gösterisi yapıldı. Yapılan tiyatro gösterisi izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. 6. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi büyük ilgi görürken, Müzik öğretmeni Coşkun Arslan ve öğrenci Bilal Kellegöz’ün türkü dinletisi ise alkış aldı. Programın sonunda İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı kapsamında yapılan yarışmada derece elde eden öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.