Gençlik Merkezi tanıtımlarına hız kesmeden devam ediyor.  Hizmete yeni açılan Alaca Gençlik Merkezi'nde görev yapan Gençlik Liderleri İlçe Spor Müdürü Mehmet Aktaş,  nezaretinde ilçede bulunan Ortaokul ve Liselerde Gençlik Merkez faaliyetleri hakkında bilgiler vermeyi sürdürüyor. 
Alaca İlçe Spor Müdürü Mehmet Aktaş, Gençlik Merkezi'nden tüm öğrenci ve gençlerin ücretsiz olarak faydalanabileceğini bildirdi. 
Aktaş, Gençlik Merkezi'nde 8 adet derslik ayrıca çok amaçlı salon, mescit, kafeterya bulunduğunu gençlerin ilerleyen zamanlarda maksimum seviyede faydalanabileceklerini diye getirerek, Gençlik Merkezi'nde dini değerler eğitimi görsel sanatlar atölyesi dil kurslarının açılacağını ve ilçede bulunan gençlerin boş zamanlarını daha iyi değerlendireceklerini vurguladı. 
İlçe Spor Müdürü Aktaş, “İlçede gençlerimizin boş vakitlerini kaliteli bir şekilde değerlendirebilecekleri çok fazla bir yer yoktu. Şimdi ise var. Bu amaçla hem gençlerimize boş vakitlerini değerlendirebilecekleri bir mekan hem de ilçede yeni bir aktivite alanı kazandırdık. Gençlik Merkezine üye olan gençlerin ilerleyen dönemde doğa yürüyüşleri, hasta ziyaretleri ve farkındalık eğitimleri vereceğiz” diyerek gençleri Gençleri Gençlik Merkezine üye olmaya davet etti. 
Aktaş, Gençlik merkezinde  yapılacak faaliyetlerinin birisinin de Alaca'da Kaymakam, Belediye Başkanı, daire amirleri,  Alaca'dan çıkmış değerler, şair, yazar üst düzey kişilerin bilgi ve birikimlerini gençlere aktarmak üzere söyleşi yapmak olacağını ifade etti.  
“Bu arada ilçe de spor faaliyetlerinin devam ettiğini, yetenekli olarak tespit edilen öğrencilerin gelişimlerinin takip edildiğini, yetenek tarama testi yapıldığını,  okullar arası yıldız erkekler il birinciliğinin Kapalı Spor Salonu'nda yapıldığını, ayrıca geleneksel hale gelen Yetişkinler Voleybol turnuvasının yılbaşında başlayacağını söyleyen Aktaş, voleybol turnuvasına başvuruların devam ettiğini katılmak isteyenlerin takım kurarak turnuvaya başvurabileceklerini belirtti.