Alaca Belediyesi'nin sponsor ve organizesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 8. ve 12. sınıflarda ilçe geneli seviye belirleme sınavları yapıldı.
Seviye belirleme sınavına 8. sınıflardan 600'e yakın, 12. sınıf öğrencilerden de 400'e yakın öğrenci olmak kaydıyla toplamında 1000'e yakın öğrenci sınavda ter döktü.
Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Alaca Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç, okulları gezerek sınava giren öğrencilere başarılar dilediler.
Alaca Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu'ya teşekkür ederek başladığı konuşmasında; "Köylerimiz dahil Alaca geneli 8 ve 12. sınıflarımızda 1000 öğrenciye yakın olmak kaydıyla seviye belirleme sınavı gerçekleştirdik. Bu sınavın sponsoru ve her daim yanımızda olan maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Başkanımız Halil İbrahim Şaltu beye bir kez daha eğitime vermiş olduğu katkı ve destekten dolayı teşekkür ediyorum." dedi.


Eğitim ve öğretime çok önem verdiklerini belirten Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, "Dünyaya huzur, refah ve güvenin hâkim olması ancak ilim yuvalarının ve kaliteli bireylerin yetiştirilmesiyle mümkündür.
Eğitim bireyi geliştirdiği oranda ülkenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasını da gerçekleştirir. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize kolaylıklar ve başarılar diliyorum.
Yüce dinimiz İslam, eğitim ve öğretime çok büyük önem vermiştir. Bilgili ve imanlı bir toplum oluşturmayı hedeflemiştir. İnsanoğlunun kendisine ailesine yaşadığı topluma faydalı bir insan olabilmesi için evvela eğitim öğretime ihtiyacı vardır.
İnsanoğlu ilk eğitimini Alemlerin Rabbi olan Yüce Rabbimiz tarafından almıştır. Allah'ın son mesajı olan kerim kitabımız kuranı kerim "oku" emriyle insanları okumaya davet etmiş Hazreti Peygamber (sav)'de Allah'ın kendisini bir muallim olarak gönderdiğini bildirmiştir." diyerek öğrencilere başarılar diledi.