Alaca'da yaşayan Serdal Kaplan'ın Mehmet Akif Ersoy İlkokulu birinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki oğlu Yasin Eymen Kaplan, kardeş ülkedeki çocuklara mektup yazdı. 
Yasin Eymen Kaplan "Merhaba arkadaşım" diye başladığı mektubunda Filistin ve Kudüs'teki bütün çocuklara seslendi.
Serdal Kaplan, oğlu Yasin Eymen Kaplan'ın Filistin ve Kudüs'teki çocuklar için yazmış olduğu mektubu gördüklerinde oldukça şaşırdıklarını ve duygulandıklarını ifade etti. Öğretmeninin yabanca bir arkadaşına mektup yazmasını istemesi üzerine kalemi eline alan Minik Yasin Eymen Kaplan'ın yazmış olduğu mektup ise şöyle:
"Merhaba arkadaşım. 
Benim adım Yasin Eymen yedi yaşındayım. 1/A sınıfına gidiyorum. Öğretmenim yabancı bir arkadaşıma mektup yazmamızı istedi. Biz de annemle size yazmaya karar verdik. 
Annem dedi ki biz kardeş sayılırmışız. Çünkü bizde siz de Müslüman'ız. Din kardeşiymişiz. Bir de annem dedi ki sizin ülkenizde savaş varmış. Kötü askerler sizin evlerinizi yıkıyor, babalarınızı alıyormuş sizden. Ama sen üzülme korkma hiç. Türkiye sizin yanınızda. 
Ben babamla konuştum. Eğer seninde evin yıkıldıysa, babanı aldılarsa senden benim babam seninde baban olacak. Biz kardeşiz nasıl olsa. Mektubuma cevabını bekleyeceğim. Allah'a emanet ol. Sevgilerimle Yasin Eymen Kaplan."