Alaca Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 10.Maddesine göre bedel tespiti ve tescil davası açıldı.
İlgili kişilerin tebliğ ve ilan tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde, Kamulaştırma Kanununun 14. Maddesi uyarınca İdari Yargıda iptal veya Adli Yargıda maddi hatalara karşı düzetme davası açabileceği, açılacak davalarda husumetin, Bilkent Plaza A/1-2 Blok 06530 Bilkent/ANKARA adresinde bulunan BOTAŞ (Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.) Genel Müdürlüğü'ne yöneltilmesi, 30 gün içerisinde idari yargıda iptal davası açıldığını ve yürütmeyi durdurma kararı alındığını belgelemedikleri takdirde Kamulaştırma işleminin kesinleşecek olup, Mahkemede tespit edilen bedel üzerinden daimi irtifak hakkı ve varsa mülkiyet hakkı BOTAŞ (Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.) Genel Müdürlüğü lehine tapuya tescil edilecek. Mahkemece tespit edilecek Kamulaştırma bedeli T.C. Ziraat Bankası Alaca Şubesine yatırılacak.
Konuya ve taşınmaz malın değerine ilişkin tüm savunma ve delillerin ilan veya tebliğ tarihinden itibaren 10 (on) gün içerisinde Mahkemenin belirtilen dosya esas numarasına göre yazılı olarak bildirilmesi gerekiyor.