Alaca Gazipaşa ve Killik Köyü’nde bulunan Ceritler İlk-Ortaokulu Okul öncesi Öğretmeni Emine Bilgin yürüttüğü proje, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında eTwinning Projesi kapsamında hem Ulusal Kalite Etiketi hem de Avrupa Kalite etiketi alırken Ceritler Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Kübra Gamsız Ulusal ise Kalite Etiketi almaya hak kazandı.
Ayrıca 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında ise Okul Öncesi Öğretmeni Emine Bilgin "Ağaç Yaşken Eğilir" isimli eTwinning projesine, İngilizce Öğretmeni Kübra Gamsız ise "Z Kuşağı Değerleniyor" isimli eTwinning projesine başladı.

AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR PROJESİ

Okul Öncesi Öğretmeni Emine Bilgin, “Ağaç Yaşken Eğilir” projesiyle ilgili bilgiler verdi.
Bilgin; “Projemiz; Okulöncesi çocuklarının bilişsel, dilsel, motor, sosyal duygusal gelişimlerini ve öz bakım becerilerini geliştirme, bunları geliştirirken, aynı zamanda etkinlikler yoluyla sanata ve sanat çeşitlerine karşı ilgi uyandırmayı amaçlamaktadır.
Projenin tüm katılımcılarının okulöncesi çocuklarından oluşturulması vesilesiyle, okullar arasında işbirliği geliştirmeyi de hedeflemektedir. Projemiz 15 Eylül 2021 tarihinde başlayacak ve 24 Ocak 2022 tarihinde sonlanacaktır. Okulöncesi eğitim kapsamında yer alan etkinlik çeşitliliklerine yer verilecektir.

PROJEMİZ;

1-Kendisinin ve başkalarının haklarına saygı gösterir. Gerekli durumlarda nezaket sözcüklerini kullanır.
2- Öğrencinin kendi hayatında önemli gördüğü (doğum, ilk konuşma, okula başlama vb.) olayları
kronolojik olarak sıralaması sağlanır.
3- İlgi ve istekleri doğrultusunda okulunda veya yakın çevresindeki eğitsel sosyal etkinliklere katılması
için teşvik edilir.
4- . Zamanla ilgili kavramları anlamına uygun şekilde kullanır.
5- Duygu, düşünce ve hayallerini yaratıcı yollarla ifade eder.
6- Görsel materyalleri kullanarak olay, öykü gibi kompozisyonlar oluşturur.
7- Yeni öğrendiği sözcükleri anlamlarına uygun olarak kullanır.
8- Temizlikle ilgili malzemeleri doğru kullanır.
9- Yarım bırakılan olayı, durumu, şiiri, öyküyü, şarkıyı vb. özgün bir şekilde tamamlar.
10- Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır.
11- Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder… gibi bir çok sonuçları proje sonunda öğrencilerimize kazandırmayı hedeflenmiştir” dedi.

Z KUŞAĞI DEĞERLENİYOR PROJESİ

Ceritler Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Kübra Gamsız ve 6.-7. Sınıf öğrencilerinin dahil olduğu “Z Kuşağı Değerleniyor” eTwinning projesi öğrencilere farklı aktiviteler ve uygulamalar yaptırarak kültürlerini ve değerlerini özümsetmeyi hedefliyor.