05 Eylül 2020 Cumartesi günü yapılacak olan İOKBS (Bursluluk Sınavı) de görevli olan yöneticilerin, öğretmenler ile sınava katılacak öğrenciler için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce bilgilendirme videosu hazırlandı. 
Videoda Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı hakkında ve ek-1 Covid-19 önlemleri yer aldı.
Videoda "Sınav görevlileri ve adaylar sınav öncesinde tıbbi maske takılı olarak sınav salonlarına gidecek, sınav görevlileri sınav boyunca maske takmaya devam edeceklerdir. 
Adaylar ise yerlerine oturduklarında aralarında en az 1 metre olacak şekilde mesafe sağlanarak istemeleri halinde sınav başladıktan sonra maskelerini çıkararak sınava devam edebileceklerdir. 
Sınav görevlileri, sınav kutu/paketlerinin teslimi ve kontrolü, soru kitapçıkları ve cevap kağıtlarının dağıtılması/toplanması, gerekli durumlarda detaylı olarak yapılacak kimlik ve sınav giriş belgesi kontrolü gibi temas gerektiren tüm sınav işlemlerinde cerrahi eldiven kullanmalıdır. Kimlik kontrollerinin kimliklere dokunulmadan yapılması gerekmektedir" gibi bir çok konu hakkında bilgi verildi.