Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erol Karadaş ile Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, ülkemizin bugün gelişen ekonomisine ve güçlenen demokrasisine özgür ve öz güvenli basının katkısının büyük olduğunu bildirdi.
Karadaş ve  Başaranhıncal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erol Karadaş ile Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal'ın yayınladığı kutlama mesajı şu şekilde;
“Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir.
Ülkemizin bugün gelişen ekonomisine ve güçlenen demokrasisine özgür ve öz güvenli basınımızın katkısı büyüktür. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.
Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan, toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkılarda bulunan tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, sağlık ve başarılar dileriz.”