Alaca Belediyesi 2012 yılı cadde ve sokak asfaltlama çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor.İlçe merkezinde daha önceden asfaltı atılmış ancak tekrar bozulmuş olan cadde ve sokaklar sıcak asfalt ile kaplanıyor. Alaca Belediyesi, bu yılki çalışmalar kapsamında ilçenin çeşitli mahalleve sokaklarına toplamda 20 bin ton (140 bin m2) asfalt atmış olacak. Asfalt çalışmaları kapsamında ilk etapta Ayhan Mahallesi Can Sokak, Cumhuriyet Mahallesi Çayırlar Sokak, Yıldızhan Mahallesi Mermer Sokak, Çiftlik Sokak, Doğu Sokak, Şehit Burak Mevlüt Tütüncüoğlu Sokak, Denizhan Mahallesi Barışmanço Caddesi, Günhan Mahallesi Dikmen Sokak, Düztepe Sokak, Özhan Mahallesi Aslan Baykara Sokak, Atlı Sokak, Ulubatlı Sokak, Cumhuriyet Caddesi’nin bir kısmı şimdiye kadar asfaltlandı. Bundan sonraki süreçte ise Denizhan Mahallesi Kervan Sokak ve Halin içi asfaltlanacak.

“VATANDAŞLARIMIZA DÜZGÜN YOL SUNMA GAYRETİNDEYİZ”
Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, ilçenin alt ve üst yapı çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirterek, asfalt sezonunun bitimine kadar çalışmaların büyük bir hızla süreceğini dile getirdi. Asfaltlama çalışmalarında iki ayrı ekibin çalıştığını kaydeden Başkan Eyvaz, bir ekibin asfalt serim çalışmalarını gerçekleştirdiğini, diğer ekibin ise iyileştirme çalışmalarını gerçekleştirdiğini vurguladı.
2009 yılında ilçenin yoğun olarak kullanılan cadde ve sokaklarında 6 bin 310 ton sıcak asfalt serimi yaptıklarını kaydeden Başkan Eyvaz, çalışmaları 2010 yılında da devam ettirilerek 4 bin 940 ton asfalt serimi ve yine aynı yıl 5 bin metrekare stabilize kaplama çalışması yaptıklarını belirtti.
Başkan Muhammet Eyvaz, bundan sonraki süreçle ilgili olarak ise, “İmkanlarımız dahilinde bozulan yollarımızı yenileyerek halkımıza daha düzgün bir yol sunma gayretindeyiz. Çalışmalarımız bundan sonraki süreçte de devam edecek” dedi.