Geçtiğimiz yıllarda eşini kaybeden Zemzem Yıldız, eşinin köydeki kabrine gidebilmek için 63 yaşında Sürücü Belgesi aldı.

Özel Haber: Merve Kayış

İtimat Sürücü Kursu’na geçtiğimiz dönem sürücü belgesi almak için başvuran 1958 doğumlu Zemzem Yıldız büyük bir başarıya imza attı. Çevresindekilerin olumsuz düşüncelerine aldırmadan sınavlara hazırlanan Zemzem Yıldız eşinin köydeki kabrini ziyaret edebilmek için 63 yaşında sürücü belgesi sahibi oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Zemzem Yıldız, “Eşim Ali Aslan Yıldız’ı kaybettim. Kabri köyde ben Alaca’da oturuyorum. Onu ziyarete gitmek için sürekli taksi tutup, dost ve arkadaşlarımdan rica ediyordum köye götürmeleri için. Onu rahat ziyaret edebilmek için 63 yaşımda sürücü belgesi aldım. Nur içinde yatsın. Çevremdekiler alamazsın dediler, beceremezsin dediler. Bu yaştan sonra ne yapacaksın dediler. Ama ben olumsuzluklara aldırmadım. Çocukluk hayalimde de vardı araba sürmek. 50 yaşında Kur’an-ı Kerim öğrendim. 63 yaşımda sürücü belgesi aldım. Şimdiki hedefim saz kursuna yazılmak. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor. Allah’ın izniyle kurstaki çalışanların Mustafa bey’in, Vedat Bey’in özverili çalışması ve diğer kurstaki arkadaşların desteğiyle sürücü belgesini aldım. Onlara çok teşekkür ederim. Artık eşimi ziyaret edebileceğim. İnandıktan ve çalıştıktan sonra yapamayacağımız hiçbir şey yok” açıklamalarında bulundu.

Belge almaya hak kazanan Zemzem Yıldız’a İtimat Sürücü Kursu Sahipleri Mustafa Tosuncu ve Vedat Mutlu tarafından plaket takdim edildi.

İtimat Sürücü Kursu Sahiplerinden Mustafa Tosuncu, “Zemzem ablamız teorik ve uygulama sınavlarından başarılı oldu. Ehliyet almaya hak kazandı. Zemzem ablamıza elimizden geldiğince yardımcı olduk. Kendisini cesareti ve azminden dolayı tebrik ediyoruz, bizi tercih ettiği için teşekkür ediyoruz.” dedi.