Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi etkinlikleri kapsamında, Turizm Fakültesi'nden öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ali İzzet Yılmaz, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık programının konuğu oldu.
Öğr. Gör. Esra Özata Şahin moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşi ZOOM platformu üzerinden öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Sektöre yönelik birçok tecrübesini öğrencilerle paylaşan Yılmaz, sunumla başladığı etkinliğe öğrencilerin yoğun ilgisi doğrultusunda soru-cevap şeklinde devam etti. Özellikle öğrencilerin sektöre yönelik merak ettiği konular ağırlıklı olduğundan dolayı öncelikle turizm sektörü temel alınarak konu işlenirken, daha sonra ise "Otel İşletmelerinde Mutfak Departmanında Staj Uygulamaları" özelinde sohbet gerçekleştirildi. 
Yılmaz, konuşmasına turizmin güncel durumu ve otel işletmelerinin yapısı ile başlayarak otelde yer alan departmanlar hakkında bilgiler verip, son olarak stajyerler için bilgilendirme yaptı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, sektöre yönelik tecrübe ve deneyimlerini de paylaşarak bir dizi tavsiyelerde de bulundu. Eğitimde Covid-19 salgın dönemiyle birlikte en çok etkilenen sektörlerin başında gelen yiyecek içecek işletmeleri hakkında durum incelemesi yapılmış ve salgın sonrası bu işletmelerin ne gibi yeniliklere başvuracağı üzerinde konuşuldu. 
Öğrencilerin merak ettiği birçok konuya açıklık getiren Dr. Öğr. Üyesi Ali İzzet Yılmaz'a Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık programı değerli paylaşımlarından ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.