Açık Öğretim Kurumları(Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu) 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Online (Çevrim İçi) Sınavları için online sınav sisteminin 25/02/2021 (saat 09.30,dan)-01/03/2021 (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında açılacağını duyuran Alaca Halk Eğitim Merkezi, konuya ilişkin şu bilgileri paylaştı:

SINAV UYGULAMASI

"Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve Şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine online sınav kapasitesinde giriş yaparak online sınav uygulamasına katılacaklardır. Sınav başvurusu olmayan ve tüm derslerinden sınavını tamamlayan Öğrenciler sınav süresinin sonuna kadar AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giremeyeceklerdir.

Sisteme giriş şifresini unutan Öğrenciler, AÖK Bilgi Yönetim Sisteminde yer alan ‘şifremi unuttum’ seçeneğinden veya (MEBİM) “444 0 632” danışma hattı ile görüşerek şifrelerini öğrenebileceklerdir.

Online sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler halinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir dersin testi için 25 dk. Süre uygulanacaktır.

Öğrenciler, sınav süresi içinde kendilerine atanan en fazla 24 dersten sınava katılabilecekler ve atanan derslerden istedikleri dersi seçerek sınavı başlatıp bitirebileceklerdir.

Sorular, soru numarası sırasında ve ekranda bir soru ve cevap seçenekleri yer alacak şekilde gösterilecektir.

Seçilen derse ait sınav, “Sınava Başla” butonu ile başladıktan sonra, soru sayfasında “Kaydet ve İleri” butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise “Kaydet ve İlerle” butonu yerine ‘Sınavı Bitir’ butonu olacaktır.

Öğrenciler, cevap verdikleri soruyu geri dönüş yapamayacaklardır.

Öğrenciler, seçilen derse ait sınavı başlattıktan sonra aktif sınav bitmeden diğer dersin sınavını başlatmayacaklardır.

Yetersizliği olan (engelli) öğrencilere yönelik aşağıdaki esaslar uyulur.

Görme engelli öğrencilerin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine sınavdan 7 (yedi) gün önce başvurarak “okuyucu/kodlayıcı” talebinde bulunması durumunda bu öğrencilere Halk Eğitim Merkezinde sınav tarihleri arasında uygun günlerde sınava alınmaları sağlanacaktır."