Düğünden sonra Gençkurt, Amerika'da yaşayan Alacalıları ziyaret ederek, "Giresun Yağlıdereden sonra en fazla Alacalı hemşehrimiz Amerika'da yaşamakta, Amerika’ların merakla sordukları soru Alaca büyük bir Eyalet mi? Amerika’da yaşayan hemşehrimizi Alacalı iş adamları sahip çıkıyor ve yardımcı oluyorlar" dedi.
"Gurur verici bir olay ABD'de değil de sanki Türkiye’de yaşıyor gibi hissettim" diyen Gençkut, işadamı olan hemşehrilerimizin çok fazla maddi imkanlara sahip olmalarına rağmen değişmediklerini mütevazı ve candan olduklarını belirti. İsmail Gençkurt, Amerika izlenimleri hakkında şu bilgileri paylaştı:
"Alacalı hemşehrilerimiz büyük bir potansiyele sahip olmuşlardır. Bu durum ülkemiz ve ilçemiz için övünülecek bir durumdur. Amerika'da bulunduğu süre zarfında Cuma namazlarında sanki Alacadaymış gibi hissettim. Amerika’da Giresun Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş ve Yağlıdereli işadamı Şevket Karaaslan ile görüştüm. Karşılıklı fikir alış verişinde bulunduk. Alacalı iş adamlarımızın hemşehrilerimize sahip çıkmaları bizleri mutlu etti. Hepsinden Allah razı olsun. Birde dil konusunda çok yetersiziz. Ülkemizde binlerce İngilizce öğretmeni var ve sadece okullarda okutuluyor. Hiç kimsenin İngilizce konuşamıyor. Amerika'da bulunan diğer milletler İngilizceyi çok iyi konuşabiliyorlar."

(Özel Haber: Arap Kurt)