Günümüzde internet kullanımı artarken, internet hızıyla alakalı da birçok problem yaşanıyordu. Alaca’da Türk Telekom yaptığı çalışma ile altyapısını fiber internet ile güçlendiriyor. Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Alacalı vatandaşlar (100 mbps’ye kadar) güçlü bir altyapı hizmetiyle internet kullanımına geçecek. 
Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan, “Belediye olarak ilçemizin fiber internet altyapısına geçmesi için Türk Telekom ile büyük çaba gösteriyoruz. Bu çalışmaların yapılması esnasında da vatandaşlarımıza rahatsızlık veriyor olabiliriz. Ancak tüm hizmetlerimiz vatandaşlarımızın daha iyi ve daha sağlıklı bir internet kullanabilmeleri için. Çevremize verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü vatandaşlarımızın anlayışına sığınıyoruz.” dedi 
Fiber İnternet Kullanımı
Fiber internet teknolojisi Türkiye’de henüz çok yeni bir teknolojidir. Fiber optik kablolar kullanılarak, daha hızlı internet erişimi sağlanmaktadır. Fiber optik kablo, eski sistem kablolardaki bakır malzemesini kullanmak yerine erişim hızını arttırmak için plastik ya da cam kablolar kullanılır. Fiber optik kablolara veri olarak ışık gelir ve bu kablolar da gelen ışığa yön verir. Işık hızında internet denmesinin de sebebi budur. Bu kablolar bakır kablolara göre daha az kayba neden olur ve elektromanyetik etkileşimden etkilenmezler.
Fiber optik kabloların kullanım alanları; kaybı düşük ve hızı yüksek olduğu için binalardaki iletim sistemlerinde, veri iletiminde, elektronik cihazların birbiriyle bağlantısında, havacılıkta yüksek hız gerektiren araçlarda ve uçakların iç donanımları gibi çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.