Cumhuriyet Halk Partisi Alaca Belediye Başkan Adayı Sedat Genç, Alaca'nın gerek tarım ve hayvancılık alanında, gerekse sosyal, kültürel, sportif açıdan önemli bir ilçe olduğunu belirterek, bu ilçenin daha fazla kalkınmaya, büyümeye, gelişmeye ihtiyacının olduğunu bildirdi.

CHP Belediye Başkan Adayı Genç, ortak aklı kullanarak, sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket ederek ilçeyi aydınlık geleceğe hazırlamak için yola çıktıklarını söyledi.

Sedat Genç, Yayla Haber Gazetesi'ni ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş ile bir süre sohbet etti.

Seçim çalışmaları ve halktan yetki alarak göreve getirilmesi halinde gerçekleştireceği projeler, çalışma planı ve yönetim anlayışı hakkında bilgiler veren Sedat Genç, "Alaca için her türlü projeyi sivil toplum örgütlerine, vatandaşa soracağız. Her projeyi birlikte değerlendireceğiz” dedi.

Sedat Genç, Çorum’un en büyük ilçeleri arasında yer alan Alaca’nın yıllardır göç veren bir ilçe haline geldiğini belirterek, başkan olması halinde tüm sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturacağını kaydetti.

Alaca’yı Alacalılarla birlikte yöneteceklerini anlatan Genç, tüm ilçe halkının oylarına talip olduğunu vurguladı.

İlçede seçim çalışmaların da kendisine büyük ilginin olduğunu vurgulayan Genç; “Belediye başkanlığı sadece yönetmek değil aynı zamanda birlikte hareket etmek demektir. Ortak aklın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Alaca için her türlü projeyi sivil toplum örgütlerine, vatandaşa soracağız. Her projeyi birlikte değerlendireceğiz” ifadesini kullandı.

SOĞUK HAVA DEPOLARI KURULACAK

İlçeye soğuk hava depoları kazandıracağının altını çizen Genç, "Alaca Çorum ‘un tahıl ambarı ,soğan, pancar, ayçiçeği başkentidir. Alaca, tarıma elverişli en güzel arazilerine, en çalışkan ve üretken çiftçisine sahiptir. Bu doğrultuda belediyemiz tarafından kurulacak olan soğuk hava depoları sayesinde çiftçimizin depo çilesi sona erdirilip, kaliteli ürün yetiştirilmesi ve satılması sağlanarak çiftçilerimizin daha iyi kazanç elde etmesi sağlanacaktır" şeklinde konuştu.