Fizik Tedavi ve Rehabilitasyonun, kas-iskelet, sinir veya kalp damar sistemlerindeki fiziksel ve fonksiyonel bozuklukların tanı ve tedavisini kapsayan bir uzmanlık dalı olduğunu ifade eden Caner Kaya, “Fizik tedavi, fiziksel ajanlar ve tekniklerin kas iskelet sistemi hastalıkları tedavisinde kullanılması anlamına gelir. Fizik tedavi uygulamasının amacı ağrıların azaltılması veya yok edilmesi, hastanın günlük yaşam aktivitelerinin tekrar kazanılması organların işlevlerinin sağlıklı hale gelmesi, bağımsız bir birey olarak toplumdaki yerini almasıdır.
İnsan sağlığının her yer yaşta ayrı bir sınaması vardır. Doğum öncesinden başlayan sağlık serüveni ölüme kadar devam eder. Sağlığın fiziksel kısmı ise bir ömür devam eden serüvenin en önemli ayaklarından biridir. Doğumdan sonra yana bile dönemeyen insanoğlu baş kontrolünü sağlamak için bile aylar geçmesini bekler. Yürümek ise insana verilmiş en büyük özelliklerdendir. İnsanların yürüyebilmesi için birle bir yıldan fazla zaman geçmesi gerekir. Örneğin Beyin de hasar oluşturan herhangi bir hastalık da fiziksel sonuçlar ortaya çıkabilir. Fiziksel sonuçların etkisi normal gelişim eğrisinde aksamalara yol açar. Burada gelişimin yeterli zamanda gerçekleşmemesi kas-iskelet sisteminin olumsuz etkilenmesine de sebep olur. Diğer sistemlerde de buna bağlı ya da münferit olarak sorunlar gelişir. Fizyoterapist e kadar hastane ve tanı süreçlerini tamamlayan hastalar rehabilitasyon için hazır hale gelir. Fizyoterapistler ve hasta yakınları için ortak nokta hastanın tedavisidir. Rehabilitasyonda ise süre çok uzundur. Bu süre zarfında hasta açısından ne kadar meşakkatli ve uzunsa fizyoterapist içinde aynı oranda uzun ve meşakkatlidir.  Aileden biri haline gelen fizyoterapistler büyük emek harcayarak geçen mevsimler ve yıllarda hastasının tedavisini yaparak en iyi noktaya taşır.
Fizyonur egzersiz ve danışmanlık merkezi olarak zor bir meslek dalının içerden bakış açısıyla aslında sanıldığının aksine bazen zor ve bazen kolay ama her zaman özveri gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Fizyoterapist fizik tedavi ve rehabilitasyon haricinde aynı zamanda bir danışman ve bir psikolog gibi hastanın ilk müdahil olduğu kişidir. Tedavilerde motivasyon için hem aile hem de hastanın yanındadır” şeklinde açıklama yaptı.