Proje ile özellikle yörede yaşayan halkın geçim şartlarını iyileştirerek, yoksulluğun azalmasına katkı sağlayacak proje istihdam konusunda da önemli bir katkı sunacak. 

(Özel Haber-Hacı ODABAŞ)

Alaca'da 53 köyü kapsayacak olan proje çerçevesinde bitki örtüsünün, toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımının sağlanması, doğal kaynakların rehabilitasyonu, sürdürülebilir arazi yönetimi, muhtelif gelir getirici faaliyetlerle kırsal geçimin iyileştirilmesi, heyelan ve sel kontrolü, kırsal ulaşımın iyileştirilmesi amaçlanıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü, toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımının sağlanması için yeni bir proje başlattı. Yozgat, Çorum, Sivas ve Tokat sınırları içerisinde yer alan Çekerek Nehri Havzası için 2021’de başlayacak rehabilitasyon projesi, tamamlandığında toplam 480 köy ve 84 bin kişiye fayda sağlayacak. 2 milyar TL kaynak sağlanan Avrupa Birliği destekli proje toplamda 7 yıl sürecek ve bölgeye yeniden hayat verecek.
Yozgat’ta 8 ilçe (Merkez, Sorgun, Aydıncık, Çekerek, Kadışehri, Akdağmadeni, Saraykent, Çayıralan), Çorum’da 2 ilçe ( Alaca ve Ortaköy), Tokat’ta 3 ilçe (Artova, Sulusaray ve Yeşilyurt) ve Sivas’ta ise 1 ilçeyi (Yıldızeli) kapsayan proje sahasında toplam 14 ilçe ve 480 köy yer alıyor. 876 bin 551 hektarlık alanı içine alan proje sahasında tabi kaynak bozulumunu önlemek için çalışmalar yürütülecek.
Proje ortakları arasında Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü (TRGM) ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) yer alıyor. 
Ayrıca proje ile Çekerek Havzasında yer alan Yozgat, Sivas, Çorum ve Tokat İl Özel İdareleri ile yakın iş birliği içinde çalışılması hedefleniyor."