Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi, başarılarla dolu bir yılı daha geride bıraktı.
Son iki yıldır yaptığı çalışmalarla ve faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da birçok başarıya imza attı.
Yapılan faaliyetler ile ilgili bilgiler veren Okul Müdürü Kadir Şimşek, şunları söyledi:
“Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü olarak birçok başarılı çalışmaya imza attık. 2015-2016 eğitim öğretim yılı boyunca konferanslar, yarışmalar, sosyal, kültürel, akademik ve sportif alanların hiçbirinde boşluk bırakmadan katılım sağlandı.
Yurt dışındaki yetimlerden, Suriye’deki savaş mağdurlarına, Suriye ve Iraklı mültecilerden ilçemizdeki yoksul kimselere varıncaya kadar yardım çalışmaları yapıldı. 15 yetimle 1 yıl süren Yetim Kardeş Projesi başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı.
Okul içinde münazara yarışmaları, Kırk Hadis Ezberleme Yarışması, başarılı öğrencilere ödüller, geziler, cami ve gençlik buluşmaları, velilere seminerler, 8. sınıf TEOG velilerine yemekli veli toplantıları, 8. ve 12. sınıftan mezun olan öğrencilerimize ve tayini çıkan idareci ve öğretmenlerimize plaket ve iftar yemeği ikramı, başarılı lise öğrencilerimize ücretsiz Samsun gezisi, Analiz Yayınları TEOG Türkiye Deneme Sınavında Türkiye birinciliği, Ortaokullar arası Arapça Şarkı Söyleme ve Arapça Hikaye Canlandırma yarışmalarında iki dalda birden Çorum ve bölge birinciliği, daha sonra Türkiye dördüncülüğü, Arapça Şiir Okuma yarışmasında Çorum 2.liği, Judoda Çorum ve Bölge birincilikleri, Satrançta Çorum birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü, güreşte Çorum ikinciliği ve üçüncülüğü, AGD Liselerarası Siyer Yarışmalarında Alaca birinciliği ve ikinciliği, Yetim Kardeş şiir ve kompozisyon yarışmalarında Alaca birinciliği, İmam Hatipler arası hutbe yarışmasında Çorum ikinciliği, Arapça Şiir Okuma Yarışmasında Çorum üçüncülüğü, Hafızlık Yarışmasında Çorum üçüncülüğü, Minikler Futbolda Alaca Şampiyonu, Yıldızlar Futbolda Alaca Şampiyonu, Liselerarası Futbolda Alaca Şampiyonu, Ortaokul Voleybolda Alaca ikinciliği, Liseler Voleybolda Alaca üçüncülüğü, Kitap Okuma Yarışmalarında 5. sınıflarda Alaca ikinciliği, 7. sınıflarda Alaca üçüncülüğü, 8. sınıflarda Alaca ikinciliği, TEOG sınavlarında Alaca birinciliği gibi birçok başarı elde edildi. Tüm derece yapan öğrencilerimiz çeyrek altın, gram altın, saat, gömlek, tişört, ayakkabı, gibi çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Toplamda Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak bu yıl 68 adet faaliyet yapıldı. Bu faaliyetler neticesinde 1 adet Türkiye birinciliği, 2 adet bölge birinciliği, 2 adet bölge ikinciliği, 5 adet Çorum birinciliği, 4 adet Çorum ikinciliği, 9 adet Çorum üçüncülüğü, 9 adet Alaca birinciliği, 4 adet Alaca ikinciliği, 5 adet Alaca üçüncülüğü olmak üzere toplamda 41 kupa ve madalya alarak büyük bir rekora imza atmış olduk.
Ayrıca ortaokul bölümünden ilk mezunlarını verdiğimiz 8. sınıf öğrencilerimiz TEOG sınavları sonucunda oluşan puanlara göre üstün bir başarı göstererek Alaca birinciliğini elde ettiler. Betül Nur Anaç isimli öğrencimiz 487,8463 puanla Alaca birincisi olmuştur. Toplamda 8. sınıftan 115 öğrenci mezun ettik. Bunlardan 480 puanın üzerinde 3 öğrencimiz, 450 puanın üzerinde 13 öğrencimiz, 400 puanın üzerinde 36 öğrencimiz, 300 puanın üzerinde 64 öğrencimiz vardır.
Artık üniversiteye yönelik İmam Hatip Liselerinin önünde hiçbir engel kalmadı. Bütün okullar eşitlendi. Bütün liselerin 9 ve 10. sınıfların ders müfredatı aynıdır. 11 ve 12. sınıflarda alan ve bölüm dersleri seçiliyor. 11. sınıfa gelen bir grup öğrencimiz biz İHL öğrencisi olarak Tıp Fakültesi'ne veya Mühendislik Fakültesi'ne ya da Hukuk Fakültesi'ne gitmek istiyorum derse o alandaki dersleri seçmeli olarak alabiliyor.
Şu anda İmam Hatip Lisesi ile Fen Lisesi aynı dersleri görebiliyor. Özellikle 400 puanın üzerindeki öğrencilerimiz Kız ve Erkek Anadolu İmam Hatip Liselerini tercih ederlerse biz onlara özel sayısal ve eşit ağırlık sınıfları açacağız ve eskiden olduğu gibi İHL’den Tıp, Mühendislik, Hukuk, Siyasal, Öğretmenlik ve İlahiyat gibi her alanda öğrencilerimiz okulları kazanabilecektir. Ben bu vesileyle Fen Lisesi hayali kuran öğrencilerimizi her yönden başarılı olan Kız ve Erkek Anadolu İmam Hatip Fen Lisesi Programlı okullarımıza davet ediyorum.
Bu başarılarda emeği geçen tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”