Çorum’un Alaca ilçesinde Belediye tarafından Veli Çayırı Parkı girişine kurulan mini hayvanat bahçesindeki hayvan türlerinin sayısı artmaya devam ediyor.
İlçede özellikle küçük çocuk ve hayvanseverlerin yoğun ilgi gösterdiği mini hayvanat bahçesine geçtiğimiz günlerde bir çift Pony At, bir çift Devekuşu ve Örümcek Maymun konulmuştu. Son olarak 4 adet yaban keçisi ile küçük ama süslü tavuk türlerinden getirildiği belirtildi.
Yeni getirilen hayvan türleri ile daha bir zengin hale gelen hayvanat bahçesinde çocuk ve ailelerinin gezileri ile yoğunluk yaşanıyor. Yabancılık yaşayan hayvanlar buna rağmen ziyaretçilerinin sevgi gösterilerine sevecen hareketlerle karşılık veriyor. Oldukça ürkek duran Örümcek maymunları görebilenler kendilerini şanslı sayarak keçilerin ürkek ama ani hareketleri ile neşeleniyorlar.
Öte yandan Alaca Belediyesi halkın tatil günlerinde ve boş zamanlarında ailesi ile birlikte piknik yapıp çocuklarının oyun guruplarında oynayacağı nezih bir alan olan Veli Çayırı Parkı’nda temizlik ve bakım çalışmalarına da ağırlık verdi. Lalelerin yerine yeni çiçek türlerinin dikimi de yapıldı.