Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne atanan Dr. Öğretim Üyesi Güngör Karakaş, Alaca’nın verimli, sulak ve geniş tarım arazileri olması nedeniyle Üniversite yönetiminin aldığı kararla, Alaca Avni Çelik MYO konseptinin Tarım Gıda ve Hayvancılık üzerine geliştirileceğini belirtti.
Doktorasını Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi alanında tamamlayan Karakaş, önümüzdeki dönemlerde Alaca’da Tarım ve Gıda ile ilgili programlar açmayı planladıklarını ifade etti. Alaca Avni Çelik MYO Müdürü Karakaş, Alaca’ya Meslek Yüksekokulu kampus inşaatını üstlenen vefalı iş adamı Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik’e MYO’ya verdiği desteklerden dolayı teşekkürün bir borç olduğunu sözlerine ekledi.

DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜNGÖR KARAKAŞ KİMDİR?

Dr. Öğr. Üyesi Güngör Karakaş Tokat/Niksar Doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Tokat’ta tamamladı. Cumhuriyet Üniversitesi Tıbbi Laboratuar programında ön lisans eğitimi alan Karakaş, 1998-2000 yıllarında özel bir şirkette yönetim kurulu başkanlığı yaptı. 2000 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Laborant olarak kamu görevine başlayan Karakaş 2003 yılında Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Tarım Ekonomisi alanında yüksek lisans yaptıktan sonra aynı alandan 2015 yılında ‘Döviz Kuru Oynaklığının Türkiye’nin Tarımsal Dış Ticaretine Etkisi’ isimli doktorasını tamamladı. 2016 yılında Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Dr. Öğretim Üyesi olarak göreve başladı.
Dr. Karakaş Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatör (MEYOK) Yardımcılığı (2018-2019), Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür yardımcılığı (2018-2019) ve Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü (2017-2018) görevlerinde bulundu. Şu anda Hitit Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm (Sosyal Güvenlik Programı) Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri Koordinatörlüğü, İslam Ekonomisi ve Finans Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü ve Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevlerine devam etmektedir.
15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrası Türkiye’de Tarikat ve Cemaat Algısı adlı projede araştırmacı olan Karakaş, Çorum Sanayisinin Gelişiminin İncelenmesi (Belgesel Film), Geri Dönüştürülebilen Atıkların Kaynağında Ayrıştırılmasına Kadınların Yaklaşımının Analizi ve Türkiye’de Arılı Kovan Desteğinin Etkilerinin Belirlenmesi başlıklı projelerde yürütücülük yapmıştır. 5 tanesi SCI kapsamında olan toplam 50 bilimsel yayını olan Dr. Karakaş daha çok tarım ve çevre konusunda özellikle de İklim değişikliği, sürdürülebilir tarımsal üretim konularında akademik çalışmalar yürütmektedir."