Alaca Cumhuriyet Meydanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı Kürşad Atak yaptı.

Kaymakam Atak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın gururla kutladıklarını dile getirerek, "Bir büyük devrim ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milletimize eşsiz bir armağanı Cumhuriyetin ilanının 97. Yılını birlikte kutlamanın coşkusu içerisindeyiz. Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla insanımızın ufkunu genişletmiş, ekonomik sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.

Ülkemiz üzerinde bulunduğu coğrafya itibari ile politik, stratejik bir cazibeye sahiptir bu nedenledir ki binlerce yıldır aynı topraklar ve aynı bayrak altında yaşayan milletimize plan üstünde plan oyun üstünde oyun oynanmıştır.

Yaşadığımız şu günlerde yeniden oyun oynanmaya çalışıldığını sizlerde bilektesiniz. Ancak tek yürek olmuş milletimiz sayesinde oyunlar boşa çıkartılmış bozulmuştur. Bundan sonrada bozulmaya mahkumdurlar.” dedi. Tören öğrenciler ve bir vatandaşların cumhuriyet şiirlerini okumasının ardından sona erdi.