1 kişinin entübe servisinde tedavi gördüğü bilgisine ulaşılırken, 12 kişinin 6'sının İstanbul'dan geldiği ve test sonuçlarının pozitif çıktığı öğrenildi. Bu sebeple Alaca'nın İsmailli Köyü karantina altına alındı. 
Öte yandan Çorum'da koronavirüs vaka sayısı 1000'leri zorluyor! 356 kişi tedavi bekliyor.
Çorum’da 3 Ağustos itibari ile entübe servisinde tedavi gören hasta sayısında artış yaşandı. Toplam vaka sayımız ise 937'ye fırladı. Çorum'da 15 gündür devam eden yüksek koronavirüs vakaları bir türlü engellenemiyor. 3 Ağustos Pazartesi itibari ile 41 yeni vaka tespit edilirken, 2 hasta entübe servisine alınarak toplam entübe hasta sayımız 4'e yükseldi.
Bugün Çorum'da 256 koronavirüs testi yapılırken, testler sonucunda 41 kişinin pozitif olduğu anlaşıldı. Toplam vaka sayımız 937'ye yükselirken, hastanede veya özel alanlarda tedavi gören hasta sayımızda 356'ya fırladı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün Çorum'da faturası ağırlaşıyor. Bugün Çorum'da 41 yeni korona virüs vakası tespit edildi. Çorum'da son 1 haftada Koronavirüs tedavisi 3 hastamızın vefat etmesiyle vefat sayımız da 8’e yükseldi.
Normalleşme süreciyle beraber Çorum'da vaka sayıları çok hızlı artmaya devam ediyor. Koronavirüs'ün görülmeye başlandığı ilk günden beri Çorum'da yapılan test sonuçlarına göre test yapılan her 16 kişiden birinde koronavirüs pozitif çıktı. Çorum'da test sayısının azlığı yüzünden bir kaç hafta önce test yapılan her 32 kişiden birinde koronavirüs pozitif iken, artan test sayıları ile beraber bu oran da kademeli olarak 16.5'de 1 oranına kadar yükseldi. 
Nüfusa oranla yapılan günlük ve toplam test sayısının azlığı ve test sonuçlarına yansıyan vaka sayısının yüksekliği ise Çorumlu vatandaşlar için artık dehşet saçıyor. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın her gün açıkladığı ülke geneli vaka ve test sayılarına göre, her 44-50 kişiden birinde koronavirüs pozitif iken, Çorum'da hem günlük bazda hemde toplamda yapılan az test sayısına göre bile ülke ortalamasının iki katının bile üzerinde seyretmesi yarınlar için vatandaşların korkulu rüyası oldu.
Çorum'da bugün koronavirüs tedavisi gören 20 kişi şifa ile iyileşirken 41 yeni koronavirüs tanısı konularak, ilde karşılaşılan toplam pozitif vaka sayısı 937'ya yükseldi.
Çorum’da Koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 15 bin 491 test yapıldı. Yapılan testler sonucu 937 pozitif vaka tespit edildi. Bunlardan 573’ü şifa ile taburcu edildi. Çorum’da bu gün itibarıyla 356 pozitif vaka bulunuyor.
Normalleşme sürecinin ardından Çorum’da da artış göstererek etkisini devam ettiren Covid-19 halk sağlığını tehdit ediyor. İlimizde görülen Koronavirüs vakalarında bazı bölümlerde artış, bazı bölümlerde ise düşüş gözlemleniyor.
Uzmanların uyarılarına rağmen, halk içerisinde bir rehavet söz konusu. Yaz aylarının da gelmesiyle birlikte başlayan düğün, nişan vb. toplu hareket edilen organizasyonlar ve toplu kullanım alanları riski üst seviyeye çıkarıyor.
Koronavirüs nedeniyle bugün itibari ile 135'i hastanede normal seviste tedavi görürken, 211’i ise pozitif olup evlerinde veya diğer özel alanlarda tedavi görüyor. Covid-19 nedeniyle 6 hasta yoğun bakımda tedavi görürken, 4 hasta ise entübede servisinde tedavi görmekte.
Bugün itibari ile karantinada hasta bulunmazken, Çorum’da korona kaynaklı vefat sayısının 8'de kalması teselli kaynağımız oldu.