Alaca Belediyesi, insan yoğunluğunun fazla olduğu merkezi iş yerleri, meydan ve pazarda maske dağıtımına devam ediyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaptığı yoğun çalışmalar neticesinde vatandaşlar tarafından takdir ile karşılanan Alaca Belediyesi, bu kez de ana cadde üzerinde bulunan esnafa dezenfektan ve maske dağıtımı yaptı.
Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Cuma pazarı ve meydanda bulunan esnaf ve vatandaşlara maske dağıttı. Başkan Şaltu; genelgelere uygun hareket edilmesi ve sosyal mesafenin korunması için çeşitli uyarılarda bulundu. Başkan Şaltu, "Vatandaşlarımıza gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Bu Koranavirüs salgınını tedbirlerimizle birlikte aşacağız. Elimizden gelen tüm çalışmaları yapıyor ve temizlik, hijyen konusuna dikkat ediyoruz. Bu anlamda belediye olarak 15 bine yakın maske dağıtımı gerçekleştirdik ve dağıtmaya da devam edeceğiz."dedi.

'ESNAFTAN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR'

Kendilerine yönelik hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu'ya teşekkür eden işyeri sahipleri de Belediyenin ücretsiz maske ve dezenfektan dağıtmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Ayrıca dezenfektan ve maske bulmakta zorlandıklarını ifade eden iş yeri sahipleri, belediyenin bu ürünleri kendilerine kadar getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

2000'E YAKIN MASKE TESLİM ETTİ

Alaca Halk Eğitim Merkezi 2000 adet yıkanabilir maskeyi Alaca Belediyesine teslim etti. Alaca Belediyesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne 2000 adet yıkanabilir maske yaptırdı. Alaca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü dikiş nakış hocaları tarafından yıkanabilir maske üretimini gerçekleştirerek Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu'ya teslimini gerçekleştirdi. Makamında maskeleri teslim alan Başkan Şaltu, emeği bulunanlara teşekkür etti. Bilindiği gibi Alaca Halk Eğitim Merkezi Koronavirüs başladığı günden itibaren bir fiil çalışarak maske üretmeye başlamıştı. Bu anlamda Çorum'da çeşitli kurumlara, Alaca'da kaymakamlık ve hastaneye ve daha sonrasında da belediyeye maske üretimi gerçekleştiren Alaca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yapmış olduğu çalışmalarla vatandaşların takdirini topladı.