Çorum Hitit Üniversitesi Alaca Meslek Yüksek Okulu tarafından Gıda İşleme Bölümü 2. Sınıf öğrencilerine yönelik Amasya’da bulunan BAKRAÇ Süt Fabrikası’na teknik gezi düzenledi.
Geziye katılan 21 öğrenciye Gıda İşleme Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Halis Kablan ve Bölüm Hocalarından Öğr. Gör. Eda İlhan rehberlik etti.
Yoğurttan ayrana, beyaz peynirden kaşar peynirine, tereyağından kaymağa çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Bakraç Süt Fabrikası’nı gezen Gıda İşleme Bölümü öğrencileri sütün alınması, temizlenmesi, santrüfüjlenmesi, standartizasyonu, homojenizasyonu, pastörizasyonu, ürünlere işlenmesi ve paketlenmesine kadar bütün aşamalarında teorik bilgilerini pratik bilgileriyle pekiştirme fırsatı buldular.
Fabrika turu bitiminde fabrika yetkilileri öğrencilerin proses, işyeri hijyeni ve işletme yönetimiyle alakalı sorularını cevapladı.
Bakraç Süt:
Amasya’da bulunan 11.000 m²’si kapalı 30.000 m² alana kurulu fabrikasında, 120 çalışanıyla, günlük 250 ton süt işleme kapasitesiyle üretimini gerçekleştiriyor. İşlediği sütlerin büyük bir kısmını kendi çiftliğinde özenle yetiştirdiği hayvanlardan elde eden Bakraç, ürünlerini Türkiye genelinde tüketicisiyle buluşturmakla kalmayıp Ortadoğu ülkelerini de Anadolu lezzetleriyle tanıştırıyor.
Alaca MYO Öğrencileri’nden BAKRAÇ Süt’e Teknik Gezi

Bunlar da ilginizi çekebilir

2025 Ağustos celp dönemi askerlik yerleri açıklandı mı? E-Devlet sorgulama ekranı
