Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Cami ve Gençlik Buluşmaları" projesine destek verdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye genelinde, Alaca Müftülüğü'nün Çorum'un Alaca İlçesi genelinde başlattığı Cuma akşamları Cami ve Gençlik buluşmaları bu hafta 10 Mart 2016 Perşembe akşamı Alaca Sebilullah Camii'nde başladı.
Alaca Müftülüğü tarafından liselerin idareleri ziyaret edilerek başlatılan kampanya bu hafta Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece yatsı namazında başlatıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın geleceğimizin teminatı gençlerimizi camiye yakınlaşmalarını sağlamak, camileri gençlerle buluşturmak amacıyla başlattığı çalışma yatsı namazının kılınması, akabinde 20-30 dakikalık bir sohbet, çay ve pasta ikramıyla sona eriyor.
Bu haftaki Cuma akşamı yatsı namazını cemaatle kılma ve akabinde yapılan programa yaklaşık 50 öğrenci ile Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Okul Müdürü Kadir Şimşek ve Müdür Yardımcısı Selim Şıkbudak katıldılar.
Programda Okul Müdürü Kadir Şimşek ve Alaca Müftüsü İhsan Caner, gençlere birer konuşma yaptılar ve bütün gençleri, küçükleri babalarıyla büyükleri de kendi arkadaşlarıyla her hafta Perşembe'yi Cuma’ya bağlayan gece yatsı namazında Sebilullah Camii'nde buluşmaya davet ettiler.