Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokul bölümü 8. sınıf öğrencileri 2018 yılı (LGS) Liselere Giriş Sınavında üstün başarı gösterdiler.

Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokul bölümü 8.sınıf öğrencilerinden 17’si "Merkezi Sistem Sınavı" puanları ile öğrenci alan okulları kazandılar.

8. sınıftan mezun olan öğrenci sayısına oranlama yapıldığında %23 oranında ki öğrencinin merkezi puanla öğrenci alan okulları kazandı.

Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokul Bölümü 5. ve 6.sınıf öğrencilerinden 4 tanesi de 2018 yılı bursluluk sınavını kazandı.

Ayrıca Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi 12.sınıf öğrencileri de üniversite yerleştirme sınavlarında büyük başarı gösterdiler.

2018 yılında mezun olan ve (YGS) Yüksek Öğretime Geçiş sınavına giren 29 öğrenciden 13 tanesi üniversitelere yerleşti. Bu üniversitelerin 4’ü 4 yıllık, 9’u 2 yıllık üniversitelere yerleşti. Üniversitelere yerleşen öğrencilerin mezun olan öğrencilere oranlaması yapıldığında %45 oranında bir başarı sağladığı görüldü.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Okul Müdürü Kadir Şimşek; yıl boyu yoğun bir tempoyla çalıştıklarını, kurslar açarak öğrencilerin akademik başarısını artırmayı hedeflerken, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılarak da öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif yönlerini geliştirmeyi hedeflediklerini ve bunda da çok başarılı sonuçlar elde ettiklerini ifade etti. Kadir Şimşek, "Ortaokul bölümü öğrencilerimiz 2016 TEOG sınavlarında Alaca birinciliğini elde etmişlerdi. Bu yıl da bir öğrencimiz aynı yüzdelik dilimle ve 0,2 puan farkıyla Alaca birinciliğini kaçırarak Alaca 2.si olmuştur. Aşağıdaki listelerde Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesinin Gurur Tablosu olan öğrencilerin kazandığı okullar ve başarıları verilmiştir. Bu başarılarda emeği geçen tüm öğretmenlerimizi, idarecilerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim