Akıncılar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Çorum İl Başkanı Mustafa Çağdaş tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, “HDP'li Oya Ersoy konuşmasında "Size neden gerici diyoruz biliyor musunuz? Çünkü sizler 500 yıl geride kalmış Osmanlı'yı, 1500 yıl geride kalmış din esaslı toplum düzenini yeniden hortlatmaya çalışıyorsunuz. Biz kadınlar özgür olabileceğimizi öğrendik ve ne 500 yıl ne de 1500 yıl öncesine gitmeye niyetimiz yok. Götüremezsiniz." sözleriyle İslam’a ve Hz. Muhammed (S.A.V)’e iftira atma cüretinde bulundu” dedi.

Mustafa Çağdaş, “Kökeni bebek katili tecavüzcü bir terör örgütüne dayanan HDP’li vekilin milletin meclisinden milletin değerlerine saldırması asla kabul edilir bir söylem değildir. İslam medeniyetini, kimse batının kapitalist veya Çin’in komünist baskıcı rejimleriyle bir tutamaz İslam barışı kardeşliği insan haklarını öne çıkartan başta kadınlar olmak üzere insanın izzetini ve onurunu her daim ön planda tutan ve tutmaya devam eden bir medeniyetin hamisidir vurgusuyla cevap verildi. İslam her daim zalimlerin karşısında durmuş İslam’dan önceki batıl toplumlarda kız çocuklarına verilmeyen değerleri vermiş ve dahi diri diri toprağa gömülen kız çocuklarına yapılan zalim uygulamaları yeryüzüne getirdiği o muhteşem inkılapla son vermiştir” ifadelerine yer verildi.

Çağdaş, “Kendini bilmez terör sevici sözüm ona milletvekili Osmanlıya da dil uzatarak medeniyet edebiyatı yapmıştır. Bu gün hala birçok ülke Osmanlı sonrası çekilen çilelerin zulümlerin gölgesinde yaşamakta Osmanlının dünyaya getirdiği o kadim medeniyetin hasretini çekmektedir.

Başta Başbağlar katliamı, olmak üzere sadece yoksul ve mazlum olan Anadolu halkına bir parça et götürüp yardımda bulunma gayretinde olan şehit Yasin börüleri katledecek gencecik bir fidanın başını ezerek öldürecek kadar gözü dönmüş bir organizenin uzantısı olan bu vekil görünümlü teröristin, İslam medeniyeti ve Osmanlıya dil uzatmasına asla müsamaha gösterilmeyecektir. Bizler tarihin en şerefli milletiyiz bizler İslam milleti isman medeniyetinin izcileriyiz. Talastan Endülüse vedahi Selçukludan, Osmanlıya kadar ilimlerin öncüsü kardeşlin ve barışın bekçileriyiz, sizlerin asla haddine değildir İslam medeniyetine, karanlıklardan aldığınız fikirlerle o kirli dilinizi uzatmak sizleri son kez uyarıyoruz haddinizi biliniz haddinizi biliniz haddinizi biliniz” açıklamasında bulundu.