Toplantıya, İskilipliler Derneği Başkanı Salih Şerbetci, Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan, İskilip Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Faruk İmal, İskilip İlçe Tarım Müdürü  Mustafa Serdar Çorumlu, İskilip Belediyesi Basın yayın ve Halkla İlişkiler Müdür vekili Yusuf Karaçoban  ve İskilipliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Toplantı da konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan, İskilip’in ahşap oyuncak yapımında bir potansiyelin var olduğunu belirterek, “Ahşap oyuncakların satışında önemli bir pazar var. Kaliteli bir üretimle İskilip bu birikimi ile bu pazarda söz sahibi olabilir. Bura da önemli olan fabrikasyonla birlikte mutlaka el işçiliğinin de üretime dahil edilmesidir. Hazırlanması planlanan projeye her türlü desteği vermeye hazırız”

İskilip Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Faruk İmal’de Halk Eğitim Merkezi’nin proje kapsamında gerekli olan tüm teknik desteği vereceğini belirtti. İmal, İskilip’te yetişmiş elaman sorunu olmadığını vurgulayarak, merkezin konuyla ilgili her türlü eğitimi vermeye,  alt yapısının olduğunu açıkladı.

İskilip Tarım Müdürü Mustafa Serdar Çorumlu’da proje ile ilgili her türlü çalışmayı yürütüp takip edeceklerini ve sekretarya çalışmalarını da üstleneceklerini kaydetti.

 Toplantı sonrası konuşan İskilipliler Derneği Başkanı Salih Şerbetci, toplantı katılımcılarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “İskilip’te yaşamıyoruz ama buralar bizim doğup büyüdüğümüz topraklar. Buralara her daim borcumuz var. Bu konunun proje aşaması bile bizleri heyecanlandırıyor. Başta Sayın Halk Eğitim Merkezi Müdürü’müzün de açıklamaları sonucunda bu projenin hayata geçilmesinde bir engel olmadığını düşünüyorum. Ahşap oyuncak fabrikası için 3 milyar gibi bir ön bütçeden bahsedildi. Bu teşvikin alınması ve projenin bakanlıklarca onaylanması için tüm İskilipli bürokratlarımızla ve Sayın Vakıf 19 Başkanımız Alper Bilan beyle yoğun mesai harcayacağız. Projenin ortaya çıkmasıyla birlikte gerekli yatırım teşvikini ilgili kuruluştan alamazsak, Ankara’daki iş adamlarımızın projeye katılarak gerekli yatırımları yapmaları yönünde çalışacağız. Bunu da başaracağımıza eminim”