Çorum Belediyesi Kadın Kültür Merkezleri adeta fabrika gibi çalışıyor. Kadınların bilgi ve becerilerini geliştirerek meslek sahibi olmalarını ve aile ekonomisine katkıda bulunmalarını amaçlayan Çorum Belediyesi, kadın üretimini ortaya çıkaran çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda, Buhara Kadın Kültür Merkezi’nde “Ahşap Oymacılık Atölyesi” açıldı.

Geleneksel ağaç işçiliği ve oymacılık sanatını yaşatan kadınlar, bu alanda hem becerilerini artırıyor hem de yaptıkları ahşap eşyalarla aile ekonomisine katkı sağlıyor.  Kereste kesmek, zımpara yapmak, ağaç oymak gibi zor işlerde boy gösteren kadınlar, ahşaba şekil veriyor.

Erkek mesleği olarak bilinen oymacılık sanatında kendilerini kanıtlayan kadın kursiyerler, kursa katılmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Ahşap oymacılık kursu eğitmeni Yahya Kabakasal, sadece oymacılık değil; ahşap üretimine yönelik de çalışma yaptıklarını belirterek, “Kursiyerler burada bahçe mobilyaları, ev mobilyaları ve hediyelik eşya üretiyor.” dedi.

Buhara Kadın Kültür Merkezi Sorumlusu Fatma Sarıbay da Çorum’da ilk defa bayanlara yönelik ahşap oymacılığı kursunun Buhara Kadın Kültür Merkezi’nde açıldığını dile getirdi. 2,5 ay önce başlayan kursun yoğun bir katılımla devam ettiğini belirten Sarıbay, “Çalışmalar çok keyifli devam ediyor ve kursiyerlerimiz çok güzel ürünler çıkarıyor. Ahşap oymacılığına ilgi duyanları kursumuza davet ediyoruz.” dedi.