Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile konuya ilişkin görüşme yaptığını açıklayan Milletvekili Ceylan, kamuoyuna yansıyan haberlerin doğruları yansıtmadığını söyledi.

Hızlı tren projesinin takiplerinde olduğunu vurgulayan Ceylan, “Haberde yer alan ifadeler doğruları yansıtmıyor. Sabah saatlerinde Sayın Bakanımız ile görüştüm. Böyle bir durum söz konusu değil. Hızlı tren takibimizde ve Çorum için önemini biliyoruz. Özellikle sanayicimizi lojistik anlamda rahatlatacak bir proje.

Vatandaşımızın da ulaşım konforunu artıracak. Ancak 2053’te biteceğiyle ilgili söylemler yanlıştır. Demiryolu projesi devasa bir proje. Yüzlerce kilometrelik bir demir yolu ağından bahsediyoruz. Dolayısıyla normalden fazla sürmesi doğal. Ancak 2053 iddiaları gerçeği yansıtmıyor. 

Yüklenici firma işi teslim aldığında kendisine verilen süre doğrultusunda işi bitirip teslim edecektir. Proje, 2023 yılında ihale edilecek, devam eden süreçte de her zaman takip edeceğimiz, kentimiz için önemini çok iyi bildiğimiz bir proje” ifadelerini kullandı.