21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ebelerin toplumdaki saygın yeri ve önemine işaret eden Milletvekili Ceylan, "Eline doğduğumuz, dünyaya geldiğimizde ilk tanıştığımız insanlar olan ebelerimizin “Ebeler Haftası”nı kutluyorum" dedi.

Bir ülkenin huzur, mutluluk ve geleceğinin en önemli teminatının sağlık olduğuna dikkat çeken Milletvekili Ceylan, sağlıklı bir toplumun sağlıklı bireylerle oluştuğunu söyledi.

Tarihin en eski mesleklerinden biri olan ebeliğin sağlıklı birey, aile ve toplumun oluşmasında çok önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Milletvekili Ceylan mesajının devamında şunları söyledi;

"Ebeler; kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanlarıdır. Doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olarak, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı sunarlar. Bir bebeğin dünyaya gelmesine yardımcı olmaları, doğumda bir annenin acısını dindirmeleri onları daha da özel kılar ve insanlarla derin bağlar kurmalarını sağlar.

Sağlık sistemimizin başarıya ulaşmasında her sağlık çalışanının yeri vazgeçilmezdir. Ülkemizde özellikle son yıllarda anne ve bebek ölüm oranlarının büyük bir hızla indirilmesinde ebelerimizin rolü büyüktür.

Bu duygu ve düşüncelerle mesleklerinin kutsallığına inanarak büyük bir sevgiyle insanımıza hizmet eden, gece gündüz demeden özveriyle görev yapan tüm ebelerimizin Ebeler Haftasını bir kez daha kutluyor, ülkemizin sağlığına yaptıkları katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Tüm dünyayı derinden sarsan salgına karşı son iki yıldır başarıyla yürüttüğümüz mücadeleyi inşallah zaferle taçlandıracağız. İnsanımızın sorunsuz ve kesintisiz bir şekilde sağlık hizmetine ulaşması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz.

Sağlıkçılarımız, koronavirüs sürecinde gerçekten meşakkatli, son derece sancılı günler geçirdiler. Milletimiz, sağlık çalışanlarımızın bu zorlu süreçteki mücadelelerini ve gösterdikleri fedakârlıkları asla unutmayacak; daima şükranla, minnetle yâd edecektir.

Haftalarca evlerine gidemeyen, çocuklarının yüzünü göremeyen, sevdikleriyle ancak telefon ekranından hasret gideren kardeşlerimiz oldu. Yine bu salgın döneminde Murat Dilmener, Cemil Taşçıoğlu ve Feriha Öz gibi saygın hocalarımızın da aralarında yer aldığı pek çok bilim insanımızı, ülkemizin yetiştirdiği değerlerimizi kaybettik. Vazife esnasında vefat edenler başta olmak üzere dar-ı bekaya uğurladığımız tüm kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

Elbette modern hastaneler, en yeni teknolojiye sahip cihazlar sağlık hizmetlerinin sunumunda önemlidir, vazgeçilmezdir ancak doğrudan insanla ve insan hayatıyla ilgili her alanda olduğu gibi sağlıkta da asli unsur sağlık personelidir. Devletimizin sağlıkta yaptığı yatırımları, sağladığı teşvik ve destekleri vatandaşlarımıza hissettirecek olanlar doktoru, hemşiresi, hasta bakıcısı, laborantı, teknikeri, temizlik görevlisiyle sağlık çalışanlarımızın tamamıdır. Bunun için sağlık personelimizin vazifelerini huzuru kalple, herhangi bir endişe taşımadan yerine getirebilmelerine büyük önem veriyoruz. Yapacağımız hiçbir şey, söyleyeceğimiz hiçbir söz size olan şükran duygularımızı ifade etmeye kâfi gelmez.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında ülkemizin dört bir yanında günün 24 saati vazife başında olan ve sayıları 1,3 milyon kişiye ulaşan sağlık çalışanlarımızın verdiği güvenle, hayatın diğer alanlarına dört elle sarılıyoruz. Sağlık sistemimizin taşıyıcı sütunları olarak gördüğüm siz kardeşlerimizin de tıpkı salgın döneminde olduğu gibi canla başla milletimize hizmet etmeyi sürdürdüğünüzden şüphe duymuyorum.

Yaptığımız yatırımlarla Çorum’un sağlıkta söz sahibi bir yere geleceğine inanıyorum. Girişimlerimiz sonucunda yeni diş hastanesinin ihalesi 29 Nisan tarihinde yapılacaktır.

Diş Hastanesinde diş hekimi, ortodontist, çene ontoloji, peri ontoloji, her türlü protez ve çene cerrahlarının görev yapacağı poliklinik, ameliyathaneler, yataklı tedavi merkezi bulunacak. Hastanede diş hastalıkları ve tedavisine yönelik her şey yapılabilecek.

Diş hastanenin tamamlanmasıyla diş tedavisi için Samsun-Ankara gibi büyükşehirlere giden hastalarımız artık Çorum’da tedavi görebileceklerdir, bölge illerden de Çorum’a hasta gelecektir.

Bunun haricinde devlet hastanesini yeniden yaparak Çorum’a 200 milyonluk bir yatırımla ikinci bir hastane kazandırmaya başladık.

Çorum’u sağlıkta bir yıldız yapmaya gayret gösteriyoruz. Bunun içinde Onkoloji Hastanemizin temelini geçenlerde attık. Ben bu projeyi yüzyılın projesi olarak adlandırıyorum. Kanser hastalarımızın tedavi için Ankara’da, Samsun’da ne çektiğini sizlerde daha iyi biliyorsunuz. Bizlerin üstün gayreti ile 51 ilin içerisinde ilimiz çocuk hastalarımızın dahi tedavi olacağı Onkoloji ve Tanı Merkezine sahip olacaktır” şeklinde ifadelerde bulundu.