Milletvekili Ceylan, gençliğe önem verdiklerini ve bu nedenle spor yatırımlarına öncelik verdiklerini kaydetti.

Ceylan spor yatırımlarını değerlendirdiği açıklamasında, “Geldiğimiz noktada Çorum’u spor kenti yapma konusunda çok büyük bir mesafe kaydettiğimizi gördük. İlçelere yaptığımız yatırımları anlatıyoruz. İyi bir mesafe kaydettik. Biz hizmet açısından iddialı kişileriz. Bizim derdimiz de sevdamız da Çorum. Eksikleri tamamladıktan sonra veya yatırımları daha da geliştirdikten sonra nasıl sağlıkta bölgenin yıldızı olacağımızı söyledik. Buna emin adımlarla ilerlediğimiz gibi Çorum’u sporda bir numara yapmayı hedefliyoruz. Bu konuda da kararlılığımız mücadelemiz devam ediyor” dedi.

Projeleri sıralayan Ceylan, “Mecitözü’nde yapmış olduğumuz soyunma odalarıyla beraber büyük bir stadyum. Yine aynı şekilde şu anda Ortaköy’de tamamlıyoruz. Karaacip Beldesinde standartlara uygun stadyum yapıyoruz. Yine aynı şekilde Alaca’da çalışmalarımız sürüyor. Oğuzlar’da, İskilip’te çimi tekrar sentetik yapıyoruz. Bayat’ta ilk yaptığımız yerlerden biriydi. İl başkanı iken söz vermiştim. Sungurlu’da şu anda stadyumla birlikte güreş eğitim merkezinin, gençlik merkezinin, yüzme havuzunun inşaatı devam ediyor. Alaca’da gençlik merkezini bitirdik yarı olimpik yüzme havuzunun inşaatı devam ediyor. Osmancık’ta yine badminton, güreş eğitim merkezi, yüzme havuzu devam ediyor. Dodurga’da kapalı spor salonu yapımı devam ediyor. Sayacağım onlarca yatırım var” ifadelerine yer verdi.

"4 MAHALLEYE TOPLAM DEĞERİ 3 MİLYON OLAN PORTATİF YÜZME HAVUZU"

Ceylan, “Merkezde Gülabibey ve Ulukavak’a yarı olimpik yüzme havuzunu tamamlayacağız. Çorum’da 4 tane toplam değeri 3 Milyon TL olan portatif yüzme havuzu Gülabibey, Ulukavak, Kale ve MimarSinan Mahallelerinde şu anda kurulum aşamasında. Her zaman istediğimiz yere kurup kullanabileceğimiz şekilde tasarlandı. Sabit olanlar ayrı. 3500 kişilik kapalı spor salonumuzu da bitireceğiz. Bireysel sporların da yapılabileceği salonumuzu bu sene içinde bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

"ÇORUM STADYUMUNA SEZON ÖNCESİ 3 MİLYONLUK ÖDENEK"

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Çorum Stadyumuna turnikeler de dahil yaklaşık 3 Milyonluk sezon öncesi bir ödenek ayırdık. Yarım kalan projelerimizi bitirip yeni başlayacağımız projelere başlayacağız. Mevcut stadyumumuzun en üst katında 800 metrekare alanda gençlerimizin faydalanabileceği bir alanın ödeneğini sağladık, çalışmalarını yapıyoruz. Yaşayan stadyumu gençlerimizin hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

"AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE GEÇEN SENE YAPTIĞIMIZ YARDIMIN 8 KATINI YAPACAĞIZ"

Amatör sporlara her yıl yardım yaptıklarını belirten Ceylan, “Önümüzdeki dönemlerde artış sağlayacağız. Amatör Spor Kulüplerine üyelerin arttığını biliyoruz. Ve maliyetlerin de arttığını biliyoruz. Özel İdare’nin payında şartlar neyi gerektiriyorsa oraya kadar çıkarırız. Miktarını daha sonra söyleriz. Spor Toto’dan da Amatör Spor Kulüplerine malzeme yardımı için de iyi bir meblağ ödenek sağladık. Zamanı gelince söyleriz. Bu sene amatör spor kulüplerine özel idaremiz ve spor il müdürlüğü ile beraber geçen sene yaptığımız yardımın 8 katı fazla yardım yapacağız” dedi.

“ÇORUM, TÜRKİYE’DE ÖZEL İDAREYE EN FAZLA ÖDENEK ALAN 3 İLDEN BİRİ”

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan,  “Hem özel idaremiz genel sekreterine hem meclis başkanımıza hem de tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Yıllardır gerek Spor Toto ile beraber ortak, gerek kendi bütçelerinden de Çorum’un sporu, gençlerin daha güzel ortamlarda spor yapması için emek sarf ettiler. Sadece köylerimizin hizmetleriyle değil, onun yanında da ilçelerimiz ve köylerinde güzel işler yaptılar.

Oğuzhan Bey açıkladı özel idareye 40 Milyon gibi bir ödenek daha aktarıldı. Çorum Türkiye’de özel idareye en fazla ödenek alan 3 ilden biri. Onun içinde diğer milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.