“15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisidir” diyen AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan; “Tarih, büyük kırılma zamanlarında, insanlara millet olma bilincini sağlayan olaylar yaşatır ve bu sınavda bir ideal etrafında birleşebilen topluluklar gerçek millet tanımını oluşturur. Bu nedenledir ki geçmişte yaşadığımız darbelerin yıkıcı etkilerini hala üzerinden atamayan ve her darbe girişiminin ülkemizi ne kadar geriye götürdüğünün bilincinde olan Türk Milleti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimine karşı koymak için meydanlara inerek, darbe yapmaya kalkan hainlere engel olmuş, onlara gereken cevabı vermiştir. Vatanın ve milletinin istikbali için sokağa çıkan halkımız kendilerine doğrultulan silahlara ve üzerlerine sürülen tanklara rağmen Şanlı Türk Bayrağı altında kenetlenerek hainlerin karşısında cansiperane bir duruş sergilemiştir” dedi.

“Asil milletimiz dünyaya örnek olacak nitelikte büyük bir kurtuluş destanı yazmıştır”

“15 Temmuz ve sonrasında tüm dünyanın gıpta ile izlediği muazzam bir sınav veren milletimiz, geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza, gururla hatırlayacakları ve bir daha yaşanmaması için de büyük dersler alacakları son derece kıymetli bir tecrübe bırakmıştır” diyen AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan; “Hakikat şudur ki bizler, bundan altı yıl önce 15 Temmuz gecesi elinde bayrak yüreğinde imanla meydanlara çıkan yaşlı dedelerimizi, ninelerimizi, şehit olma arzusuyla abdest alıp kurşuna yürüyen gençlerimizi, ailesiyle helalleşip meydanlara koşan yiğitlerimizi unutturmayız. Unutturmayız ki gelecek nesiller bastığı yerleri toprak diyerek geçmesin. Bu vatanın en son ocak sönene kadar yıkılmayacağını herkesin bilsin” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan “Kahraman milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutladığımız bugün vesilesiyle şanlı direnişimizin altıncı yıl dönümünde millet olarak vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkmanın haklı gururunu yaşarken, hain terör örgütü FETÖ’yü bir kez daha lanetliyor, istiklali ve istikbali için canı pahasına ülkesini savunan 15 Temmuz şehitlerimizi ve tarih boyunca aynı mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.