AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde öğrenim gören 45 ülkeden gelen 450 öğrenciyle birlikte iftar yaptı.

İftar programına Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Çorum İl Belediye Meclis Üyeleri Suat Aydoğan ve Bülent Özdoğan, Uluslararası Öğrenci Temsilcileri Başkanı Kerami Gün ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Ceylan, Ramazan ayının öneminden bahsederken, “Ramazan bereket demektir, sevgi demektir, paylaşım demektir, kardeşlik demektir. Ramazan sofralarımızın bereketini gönül dostlarımızla birlikte alıyoruz. Rabbim oruçlarımızı ve niyetlerimizi kabul etsin inşallah” dedi.

20 yıldır Türkiye’de iktidar olan AK Parti’nin politikalarından da bahseden Milletvekili Ceylan, “Bizim siyasetimiz, hep eser ve hizmet siyasetidir. Biz siyasette başkaları gibi makam ve mevki elde etmek için değil, milletimize ve ülkemize ve siz değerli kardeşlerimize hizmet etmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgı ile ilgili hükümetin aldığı kararları öğrencilere anlatan Ceylan, 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırıldığını açıkladı. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına vakalar binin altına düşene kadar bir müddet daha devam edileceğini belirten Ceylan, bu gece idrak edeceğimiz Kadir Gecesi ile ilgili de  şu ifadeleri dile getirdi:

“Kadir Gecesi tüm müminlerin kalplerinin, gönüllerinin coştuğu, camilerimizin dolup taştığı, yaratana açılan ellerin boş dönmediği, tövbelerin, duaların kabul edildiği mübarek bir gecedir.

Mükafatların sınırsız olarak verildiği Kadir Gecesi, kendimize dönerek yaşadıklarımızı muhasebe etme gecesidir. Aramızdaki sevgi, dayanışma ve barış ortamlarını daha da çoğaltarak hepimizi kucaklaması için bu yolda yeni adımlar atma zamanıdır. Çünkü bu gece tüm müminlerin kalplerinin, gönüllerinin coştuğu, camilerimizin dolup taştığı, yaratana açılan ellerin boş dönmediği, tövbelerin duaların kabul edildiği müstesna bir gecedir.

Bu vesile ile Tüm İslam beldelerimizin ve vatandaşlarımızın Kadir Gecesini tebrik ediyor, hakkımızda maddi ve manevi her türlü hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”

Ceylan, İftar Programı sonrası AK Parti Samsun İl Başkanlığında İl Başkanı Ersan Aksu, İl Başkan Yardımcıları Mehmet Köse ve Bülent Üstündağ ile bir araya gelerek teşkilat çalışmaları hakkında istişarelerde bulunduklarını belirtti.