Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, altındaki alış-satış fiyat farkı konusunda ise "Çeyrek altını 906 liraya sattıysan alış fiyatı da aynı olmalı. Alış-satış arasındaki büyük fiyat farkı yanlıştır" diye konuştu.

"208 ülkenin ortak parası altındır. Altın paradır, diğerleri hayaldir" diyen Ahlatcı Türkiye'de yastık altında 7 bin ton altın olduğunu söyledi. Bu rakamın gerçekçi olduğunu belirten Ahlatcı, bankalarda kiralık kasa kalmadığını belirtti. Bu yıl 6 ayda 2.5 milyar dolar ihracat yaptıklarını belirten Ahmet Ahlatcı "En çok alyansı ABD'ye satıyoruz. Akşam kavga eden çiftler sabah kuyumcuya uğrayıp 'aşkımızı yenileyelim alyansı' alıyor" dedi.

Ahmet Ahlatcı (sırtı dönük) bir dönem Venezüela'nın altınlarını işlemeye talip olmuştu. Konu 2019'daki Erdoğan- Maduro görüşmesinde gündeme gelmişti.

O FOTOĞRAFTAN SONRA ABD'YE BİLGİ VERDİK

Ahlatcı bir dönem Venezuela'nın altınlarını işlemeye talip olmuştu. Erdoğan'ın 2019'daki ziyaretinde konunun gündeme geldiğini belirterek "Cumhurbaşkanı elini omuzuma koyunca Devlet Başkanı Nicolas Maduro da attı. Sonrasında ise yardımcısı gelip tesislerimizi gezdi" dedi. Ancak ambargo yüzünden gelip giden altın olmadığını aktaran Ahlatcı çıkan fotoğraflar nedeniyle ABD'ye bilgi verdiklerini anlattı. Ahlatcı "ABD Hazine Bakan Yardımcısı ile buluştuk. Olanı anlattık. İkna oldular" dedi.

Kaynak: Akşam Gazetesi