Ahlatcı Metal Rafinerisi’nde basın toplantısı düzenleyen Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Çorum'a 3 yeni fabrika yapacaklarını söyledi.

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, hem savunma sanayinin ihtiyacını karşılamak hemde ihracata yönelik Çorum'a barut üretimi ile ilgili 100 Milyon dolara mal olacak 3 fabrika kuracaklarını ve bu fabrikalarda 1200 kişiyi istihdam edeceklerini açıkladı.

TÜRKİYEDE 2. BARUT FABRİKASI ÇORUM'A KURULACAK

Bu fabrikalardan birisinin stratejik bir öneme sahip olan Barut fabrikası olduğunu açıklayan Ahlatcı, “Barut Fabrikası çok stratejik fabrika. Türkiye'den bir tane var. İkincisini Çorum'a yapacağız. Barutun oluşması için iki nitroselülöz ve nitrogliserin tesisi yapacağız. Yani 100 milyon dolar, 1.6 milyar liralık yatırım. Organize Sanayi Bölgesi’nden yer talep edeceğiz. Çorum’da yer tahsis edilmezse Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’ne gideceğiz. 600 dönümlük yer talebimiz var. Barutun yüzde 30-40'nı Makine Kimya Enstitüsü’ne vereceğiz. Yüzde 60'nı ihraç edeceğiz. Barutun hem ham maddesini hem kendisini üreteceğiz. İthalat yapmadan ihracat yapacağız. Yıllık bin 500 ton kapasiteli tesis yapacağız. Fabrikada bin 200 kişi istihdam edilecek" dedi.

FABRİKA YATIRIMI SUNGURLU'YA KAYABİLİR

Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nden yer talep ettiklerini dile getiren Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Çorum OSB'nin kendilerine yer vermemesi durumunda fabrikaları Sungurlu OSB'ye kurmayı düşündüklerini söyledi.

BARUTUN HAM MADDESİNİ YAPAN FABRİKALARDA YAPILACAK

Barut üretiminde hammadde olmadan ithalat yöntemiyle barut üretimi yapıldığını vurgulayan Ahmet Ahlatcı, barutun hammaddelerini de üreterek tam anlamıyla yerli ve milli bir barut üretimi gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Barutun hammaddesini üreten fabrikalarını da yapacaklarını söyleyen Ahmet Ahlatcı, ithalat yapmadan ihracat yapacaklarını kuracaklarını nitrogliserin ve nitroselüloz fabrikaları ile barutun hammaddelerini de üreteceklerini açıkladı.