Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, 'Geleceğin mesleği gençlerimizle Çorum'da şekilleniyor' mottosuyla Çorum'da 500 kişiye iş garantili yazılım kursu açacaklarını duyurdu.

Herhangi bir yaş sınırı bulunmayan kursa ortaokul, lise, Üniversite veya daha yüksek yaş gruplarından yazılıma meraklı herkes başvuru yapabilecek.

Yazılım kursuna başvurular bugün itibari ile başlarken son başvuru tarihi ise 1 Ağustos olarak açıklandı.

Günümüz ve geleceğin en önemli mesleğinin yazılım olacağını dile getiren Ahmet Ahlatcı, alanında uzman kişilerle bu kursları vereceklerini ve oluşturdukları sınıflarda öğrencilerin 6 ay gibi bir sürede mezun olacaklarını dile getirdi.

KURS ÜCRETSİZ OLACAK
Ahmet Ahlatcı, “Amacımız, Çorumlu 500 gencimizi yazılımcı yapmak. Kurstan mezun olan gençlerimizi istihdam edeceğiz. Kursumuz herkese açık olacak. Hiçbir ücret almayacağız. Türkiye’nin geleceği yazılımcılıkta. Bu alanda ciddi bir açığımız var. Her alanda yazılımcı gerekiyor. Hepsine iş garantisi veriyoruz. Maaşları da üst düzeyde. Her türlü masraf bize ait. 500 gencimizi yetiştireceğiz” dedi.

BU KURSTAN ÇIKANI HERKES KAPAR

Ahlatcı Holding olarak iştiraki bütün şirketlerde kendi geliştirdikleri yazılımları kullandıklarını dile getiren Ahmet Ahlatcı, "bu kursta alanında uzman kişilerle gençlerimizi buluşturarak kaliteli, donanımlı ve analitik eğitimler vereceğiz. Buradan mezun olan kişilere de iş imkanı sağlayıp kendi şirketlerimizde işe alacağız. Bizde çalışmak istemeyen olursa da zaten onuda kimse boşta bırakmaz, burada aldığı kaliteli eğitim sayesinde hemen kaparlar" diye konuştu.

BAŞVURU ADRESİ

Kursa katılmak isteyenlerin vakfın internet sitesi üzerinden başvuruda bulunabileceklerini anlatan Ahlatcı, “Başvurular bugünden itibaren başladı. 1 Ağustos’ta başvurular sona erecek. Öğrenmenin yaşı yok. Herkes başvurabilir. Eğitimler için kendi yazılım ekibimizin yanı sıra alanında uzman kişileri getireceğiz. 500 asıl kursiyer alacağız. Ayrıca 150 yedek kursiyerimiz olacak. Her kursiyerimizin koluna altın bilezik takıyoruz. Kursa katılan gençlerimizin ilk etapta Ahlatcı Holding bünyesinde istihdam edeceğiz. Türkiye’de yazılımcı açığı var. Burada iş bulamazlarsa biz onlara iş buluruz” ifadelerini kullandı.

Yazılım kursuna başvuruda bulunmak isteyenler ahlatcivakfi.org.tr adresi üzerinden başvuruda bulunabilirler.