Ahlatcı Holding, Çorum'da kariyer fırsatı ve iş garantili yazılım kursu açarak 500 Çorumluya iş imkanı sunuyor.

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, 'Geleceğin mesleği gençlerimizle Çorum'da şekilleniyor' mottosuyla Çorum'da 500 kişiye iş garantili yazılım kursu açacaklarını duyurmasının ardından Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı tarafından başlatılan ve 500 Çorumlu gence iş garantisi verilen yazılım kursu projesine 4 bin 530 aday başvurdu.

Dünyada oldukça popüler olan ve Türkiye'de ise son yıllarda önem kazanan 'yazılım' alanında gençlere fırsat yaratan Ahlatcı Holding'te Genel Müdür Kasım Kahraman tarafından, başvuruların tamamlandığını ve çeşitli eğitim ve sınavlların ardından başarılı olan adayların isterlerse holding bünyesinde çalışabileceklerini açıkladı.

Ahlatcı Holding Genel Müdürü Kasım Kahraman 'İş Garantili Yazılık Kursu' hakkında detaylı bilgiler vermek üzere Kurumsal İletişim Direktörü Gökhan Ölmez ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özkan Pala ile basın toplantısı düzenledi.

ÖNCELİĞİMİZ ÜRETİM VE İSTİHDAM

Ahlatcı Holding Genel Müdürü Kasım Kahraman, Ahlatcı Holding olarak önceliklerinin üretim ve istihdamı artırmak olduğunu belirterek, Ahlatcı Eğitim ve Sağlık Vakfı aracılığıyla da sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiklerini ve 1 Haziran tarihinde de 500 başarıları genç için iş garantili yazılım kursu ile ilgili başvuruların alındığını söyledi.

1 Ağustos’ta başvuruların sona erdiğini ve gelen talep sayısının 4 bin 530 olduğunu açıklayan Kasım Kahraman, tamamı Çorum’dan olan başvurular arasında uzman kişilerce hazırlanan sorularla  ön değerlendiği sınavı yapılacağını, sınavdan başarıyla geçenlerin de eğitim programına alınacağını kaydetti.

Online eğitimlerden sonra ise yüz yüze eğitimlere geçileceğini kaydeden Kasın Kahraman,  “Amacımız, Çorumlu 500 gencimizi yazılımcı yapmak. Kurstan mezun olan gençlerimizi istihdam edeceğiz. Ücretsiz olarak düzenlenecek kursu başarıyla bitiren kursiyerler Ahlatcı Holding bünyesinde istihdam edilecek” dedi.

Herhangi bir yaş sınırı bulunmayan kursa ortaokul, lise, Üniversite veya daha yüksek yaş gruplarından yazılıma meraklı kişilerin başvuruda bulunduğunun altını çizen Kahraman, 500 gencin işinin holding bünyesinde hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

KURSA KATILANLARDAN ÜCRET ALINMAYACAK

Kursa katılan adaylardan hiçbir şekilde ücret alınmayacağını belirten Kasım Kahraman, "Adaylardan ne kurs için ne de sınavlar için herhangi bir ücret talebimiz yoktur" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR KURSU ÇORUM'DA HAYATA GEÇİRİYORUZ

Günümüzün ve geleceğin en önemli mesleklerinden olarak gösterilen yazılım kursunu Çorum'da açılmasından dolayı mutluluğunu dile getiren Kasım Kahraman, "Ülkemiz için çok önemli bir kursu Çorum'da hayata geçiriyoruz. Alanında uzman kişilerle bu kursları vereceğiz ve 500 Çorumlu gencimizi yetiştirerek yazılımcı yağacağız" dedi.

SINAV 17 AĞUSTOSTA

Yazılım kursu için başvuruda bulunan 4 bin 530 aday için bir ön değerlendirme sınavı yapacaklarını belirten Kasım Kahraman, adayların analitik düşünme, sorun çözme, mantık, matematik ve ileri görüşlülüğü ölçen bir sınav olacağını söyledi. Sınav, 17 Ağustos'ta saat 13:00'da başlayacak ve 18 Ağustos günü saat 13:00'da bitecek. Sınav sonuçları ise 26 Ağustos'ta açıklanacak. Adaylar sınav için oluşturulan sisteme E-Devlet şifreleri ile giriş yapabilecek.