Lezzetli ve pratik bir yemek arıyorsanız, kabak mücver tam size göre. Hem hafif hem de doyurucu olan bu tarif, her sofrayı şenlendirecek.

Ev yapımı kabak mücveri ile mutfakta harikalar yaratın. İşte adım adım kolay ve lezzetli mücver yapımı...

Sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık mı arıyorsunuz? Kabak mücveri ile mutfakta çıtayı yükseltin. İşte malzemeleri ve püf noktalarıyla mücver tarifi...

MÜCVER TARİFİ

MALZEMELER

3 adet kabak
2 adet yumurta (çırpılmış)
1 adet havuç
1 çay bardağı un
6 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1/2 su bardağı sıvı yağ

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

TARİF

Bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın.
Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, yumurtayı, taze soğanı, dereotunu, tuzu, karabiberi birleştirin.
Unu da ilave edip tüm malzemeler birbiriyle harmanlayın.
Tüm malzemeler macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın.
Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayıp tavaya dökün.
Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin.

İşte bu kadar! Pratik ve lezzetli kabak mücveriniz hazır. Bu kolay tarifle, hem sağlıklı hem de ağızda dağılan mücverleri evinizde rahatça yapabilirsiniz. Deneyimlerinizi ve lezzetli sonuçlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!