ADD Çorum Şubesi, şimdi de 28 Ağustos 1984 tarihinde genç yaşta yaşamını yitiren Çorumlu edebiyatçı – yazar Şükrü Gümüş’ü anacak.

Yerel kültürel mirasa sahip çıkan, daha önce de bu anlamda anmalar düzenleyen ADD Çorum Şubesi, 1974 yılında 312 yapıtın katıldığı “Milliyet Roman Yarışması”nda “Zap Boyları” adlı romanıyla derece alan Şükrü Gümüş’ü yad edecek.

14 Ekim Cumartesi günü saat 17.00’de dernek binasında düzenlenecek etkinliğe konuşmacı olarak ADD üyesi Yazar Muzaffer Gündoğar katılacak. Gündoğar, Şükrü Gümüş’ün yaşantısı, Türk edebiyatına katkıları, eserleri ve hayata bakış açısını değerlendirecek.

ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, Şükrü Gümüş’ün her yönüyle ele alınacağı programa tüm dernek üyelerini ve ilgilileri davet etti.

Temur ve Akar Elmalı’da yağmur duasına katıldı Temur ve Akar Elmalı’da yağmur duasına katıldı

ŞÜKRÜ GÜMÜŞ KİMDİR:

Şükrü Gümüş, 1948 yılında Çorum’un Göcenovacığı köyünde doğdu. Burada tamamladığı ilkokuldan sonra parasız yatılı okuduğu Çorum İlköğretim Okulu’nu 1968’de bitirdi ve gönüllü olarak Hakkari’de görev aldı. Zap Boyları adlı romanını Gelitan Köyü’nde yazdı. Bu romanıyla 1974 yılında 312 yapıtın katıldığı “Milliyet Roman Yarışması”ında derece aldı. 28 Ağustos 1984 tarihinde genç yaşta ölen Şükrü Gümüş’ün bir de “Topal Karınca” adlı yayımlanmamış romanı bulunmaktadır.